fredag 16 juli 2010

Att slippa tänka...

VM i fotbollsstickning är över. 3 färdiga objekt blev det - nu håller jag tummarna för att jag vinner något i utlottningarna. :-)
Samtidigt tog min semester slut, så nu har jag jobbat en vecka. Jag kände efter VM-stickningarna att jag behövde något enkelt och icke-tanke-krävande att pyssla med ett tag. Jag har idéer på en del projekt som jag vill påbörja, bl.a. en uppifrån-och-ner-kofta, men just nu orkar jag inte.
Därför plockade jag istället fram mitt "evighetsprojekt" som alltid finns till hands. Det är ett projekt som jag har jobbat med i flera år och kommer antagligen fortsätta i flera år till. Jag kom på en gång att jag ville virka ett sängöverkast och efter mycket sökande hittade jag ett mönster som jag gillade. Det brukar komma fram med mellanrum och så blir det några fler rutor innan jag ledsnar och lägger det åt sidan igen.

Virkning pågår... Små rutor som virkas ihop på det sista varvet...

... och när man har virkat ihop fler rutor ser mönstret ut så här.

Så här långt har jag kommit hittills. Den behöver spännas ut så att alla rutorna blir lika stora. Men det är mycket kvar & inte går det speciellt fort... Nu är den kanske 1 x 1,5 m eller nåt i den stilen. Från början var det tänkt att bli till en dubbelsäng, men jag börjar luta lite mer åt en enkelsäng... Men då protesterar maken. ;-) Vi får väl se hur långt jag kommer.

2 kommentarer:

Fiff sa...

Vilket underbart mönster!

Ulla-Bella sa...

Det blir nok et flott sengeteppe til slutt:) La meg til som følger til bloggen din. Her var det mye fint.