torsdag 4 april 2013

Nya tekniker?

Tack till er som hjälpte mig med vad det här var för något! Krokningsnålar verkar det vara. Så jag kanske får se till att lära mig en ny teknik framöver?


Det var inte det enda nya jag hittade bland mormors handarbetssaker. Det verkar som att jag ska lära mig att sy näversöm...


... och bandvävning också! Tre tekniker som jag inte har någon som helst koll på! Bandvävningsmaterialet verkar ursprungligen ha tillhört mormors syster, eftersom det är märkt med hennes namn.


Så om jag skulle bli less på att sticka, virka och sy, så har jag lite nytt att prova på här! Dessutom broderade mormor mycket och det fanns några påbörjade dukar och en hel massa brodergarner. Så jag behöver inte riskera att bli sysslolös! ;-)
Är det någon som har erfarenhet av krokning, näversöm eller bandvävning?

3 kommentarer:

Zandra sa...

Å, vilka fynd!
Har provat på alla tre, men bara fastnat för bandvävningen. Tänk vad härligt när du väver dina egna band att kanta dina stickade alster med :-)
ps. Krokning kallas ibland även för tunisisk virkning (kan underlätta ibland när man söker efter mönster mm).

marremorr sa...

Jag själv har aldrig provat bandvävning, men vet att Lillemor som driver Limmo-design och har bloggen Rosenvanten är jätteduktig på det. Hon jobbar ju på Västerbottens museum om du vill rådfråga. Hon har även stickcaféer där, nästa gång är 14 april kl 14 om du vill träffa henne!

Cecilia sa...

Tror att jag sydde en provlapp näversöm i skolan en gång för länge sedan och bandväv har jag provat på men inte mer än så. Krokat har jag däremot gjort en hel del, blir dock aldrig riktigt nöjd...bäst blev det när jag krokade runt, runt men till det behövs en krokningsnål med krok i båda ändar. Visst är det skönt att veta att man aldrig behöver sitta med händerna i knät? Om man inte vill!