lördag 30 oktober 2010

Rensa i röran - del 2: Förrådet

Då var det dags igen. Jag och maken var överens om att förrådet behövde tas itu med omgående! När vi flyttade till Umeå gick vi ner ca 15 kvm i lägenhetsstorlek och det märks! Ända sedan vi flyttade in har vi provat olika lösningar för förvaring och vi har investerat i mycket hyllsystem i förrådet för att rymma så mycket som möjligt. Det räcker med att ett fåtal saker kommer på fel plats så blir det lätt kaos där inne. På sistone kommer vi över huvudtaget inte innanför dörren...

Så här såg det ut innan rensningen... Kan du skymta något golv där nere? Nä... det är belamrat med grejer...

I samma veva bestämde jag mig för att ta itu med en garderob i hallen eftersom de ofta brukar hänga ihop. Vi brukar ha lite överflödiga kläder och skor i både förrådet och garderoben.
Här kändes det som att vi utnyttjade utrymmet väldigt dåligt...

Så idag har vi varit en sväng på återvinningscentralen och Myrorna och lämnat grejer. Sen blev det en sväng för att handla trådbackar.
Och efter en hel del stökande, rensande, sorterande och fixande blev det mycket bättre. :-)

Så här ser det nu ut när man tittar in i förrådet. Titta, vi har ett golv!!

Och så det andra hörnet i förrådet... Som du ser är det fortfarande massor med grejer där inne, men nu kommer vi åt det mesta utan större besvär igen!

Och garderoben i hallen är mycket bättre utnyttjad med de nya trådbackarna + ett hyllplan som inte användes sedan tidigare. Eftersom vi kunde utnyttja utrymmet mycket bättre nu fick det som följd att det genast blev mycket trevligare i hallen där det legat väskor, skor och annat som tagit plats.

Härligt! Nu känns det mycket luftigare! Rensningsprojekt till nästa vecka finns det nog egentligen gott om, men jag har framför allt två som jag funderar på... Ja, jag har ju några dagar på mig att fundera ut vilket jag ska satsa på. :-)

3 kommentarer:

gella sa...

Wow så underbart det ser ut!!! Tog själv tag i en del av min garderob igår!!!! Wow, till det med! ;) Men nu måste jag shoppa, för nu ser jag hur lite kan-tänka-mig-att-ta-på-mig-kläder jag faktiskt har... :)

Fiff sa...

Bra jobbat!

Yster sa...

Du får gääärna hjälpa mig att rensa när du kommer!