söndag 24 oktober 2010

Rensa i röran - del 1: Garderoben

Ja, då var det dags att ta tag i utmaningen med Rensa i röran! Den här veckan har jag tänkt börja med garderoben. Den borde jag ha tagit itu med redan för några månader sen, så nu är det hög tid!

Så här såg det ut innan rensningen. Det är kanske svårt att se, men i den vänstra garderoben ligger kläderna huller om buller och många är bara inknölade i brist på plats och organisering. I den högra delen är det så fullt att det är svårt att få in/ut några kläder och på golvet ligger sjalar, väskor och annat huller om buller...

Utöver det här hade jag sedan två plastbackar proppfyllda med vinterkläder som också ska in i garderoben.

Enligt min vanliga princip lastades alla kläder upp på sängen. :-) Sen började jag rensa och plocka och sortera...

Jag kom på att sjalarna inte behöver ligga nertryckta i en låda utan att de lika gärna kan hänga på galgar så att jag hittar igen dem och har lättare att välja. Jag lyckades ju rensa undan så pass mycket att de utan tvekan rymdes.

Så här ser efterbilden ut. Ser du någon skillnad? Jag känner i alla fall STOR skillnad! Jag har koll på var allting ligger och det är inte alls lika trångt som tidigare. Skönt!

Det blev en proppfull ICA-kasse med kläder att kasta bort och lika mycket kläder att skänka bort (mamma som kommer på besök i morgon får första tjing). Sedan blev plastbackarna fyllda med sommarkläder som inte kommer att användas på ett bra tag. Väskorna går helt plötsligt att hitta igen på ett enkelt och snabbt sätt.
Nu gäller det bara att jag successivt fortsätter att rensa undan bland de kläder som för tillfället ligger i tvättkorgen, det är nog mycket där som åker i soporna har jag en känsla av...

I kväll ska jag njuta och kanske titta in i garderoben en gång eller två, medan jag funderar på vad som ska bli nästa rensningsområde... ;-)

3 kommentarer:

Cecilia sa...

Det syns stor skillnad! Jag njuter med dig! :-)

gella sa...

Åh, så ljuuuuvligt!!! Skulle verkligen göra detsamma! Och ska göra det också! Fast inte än... Måste skriva uppsatsen klar först... och ngr uppgifter i nästa moment... tja men kanske efter jul! ;)

Lisa sa...

Jodå man ser stor skillnad. Härligt att få ordning på det. Jag tänkte häromdagen att jag kanske skulle införa 1 in och 1 ut principen. Om jag köper något nytt får jag rensa ut något som jag aldrig använder. :)))

Återstår och se om jag lyckas. :)