söndag 31 mars 2013

Veckans dåliga samvete 3 - Pysselförvaring efter

Veckans utmaning var verkligen en utmaning! Men nu är det klart! Det mesta av mina pysselgrejer finns nu i förvaringslådor under vår dubbelsäng och i två byrålådor i vardagsrummet. Grejerna är uppsorterade så att jag har bättre koll på vad jag har.
Det fanns som sagt en hel del grejer som jag hade tagit hand om efter mormors bortgång och de sakerna hade jag inte alls koll på vad det var.

En förvaringslåda blev fylld med garn i alla möjliga varianter och mängder. Det här bara öste jag ner, så det skulle väl kanske behövas en ordentligare genomgång framöver.Sen visade det sig att jag nu har massor med stickor i olika storlek. Jag började gå igenom dem och insåg att jag nog kan rensa bort en del. Hur många stickor i varje tjocklek behöver man egentligen? Ja, det beror ju förstås på hur många pågående projekt man har igång på samma gång. Men man kanske inte behöver 5 par stickor i tjocklek 7... ;-)


Mitt ibland allt annat fanns min allra stickning. Jag har en bild någonstans från när mormor precis hade lärt mig sticka och jag satt och stickade på den här. Jag tror att jag kanske var i 7-års ålder då. Nu ligger den alltid längst ner i min projektkorg.


Jag gick igenom vilka pågående/vilande projekt som jag hade plus vilka projekt som jag har planerat sedan tidigare, men inte kommit igång med. Jag ska berätta mer om det en annan gång!

Det fanns en stor hög med jeanstyg i olika färger och storlek och lite gamla kläder som jag har tänkt utnyttja tyget, trycket eller annat av. Jag undrar bara vad jag ska hitta på med allt jeanstyg...


Det känns som att högen med kläder som ska lagas eller sys upp bara växer och växer och växer... Jag får nog ta någon dag framöver och försöka beta av så mycket som möjligt av den här högen!


Lite blandat tyg som inte är planerat till något speciellt fanns det också.


Nu har jag koll på mina grejer igen och det har gjort att jag har blivit extra motiverad till att sy och pyssla igen! :-)
Hur har det gått för Linda?

2 kommentarer:

Helena Högberg sa...

Jag är nog med på dåliga samvetet nästa vecka igen, bestämmer mig för en sak och fotar imorgon!

Anonym sa...

Hihi, kul att se ditt resultat. Speciellt kul att du hittade första stickningen.

Jag har redovisat mitt resultat nu, och så skjuter jag på utmaningen en dag för att passa mig bättre.

Ha det gott!