måndag 4 mars 2013

Utmaning: Veckans dåliga samvete!

Nästa vecka tänkte jag starta igång en utmaning här på bloggen! Alla som har lust får gärna hänga på!

Jag tror att många som mig tycker att det är svårt att få tiden räcka till. Jag har massor med saker som jag vill, borde eller måste göra men som blir liggande vecka efter vecka. Sådana där saker som ligger där och tynger som ett dåligt samvete. Jag har funderat på vad jag ska göra för att få dessa uppgifter gjorda. Det känns ju så skönt när det är avklarat - hur liten eller stor uppgift det är!

Så nu utmanar jag er andra också, för att själv också få mina dåliga samveten bortrensade!

Utmaning
Att i början av veckan utse ett dåligt samvete som man sedan tar itu med under veckan och rapporterar hur det har gått i slutet av veckan. Du väljer själv om du vill vara med varje vecka eller bara ibland.

Vad ska det vara för dåligt samvete?
Det dåliga samvetet kan vara nästan vad som helst. Något som du vill/borde/måste göra, men som av någon anledning inte har blivit av. Det kanske handlar om någon låda/hylla som ska rensas, en vän/släkting som ska kontaktas, en bok som ska läsas, en träning som ska bli av, osv. Låt fantasin flöda! Du bestämmer själv hur stor eller liten uppgift du vill ta itu med.

Hur går det till?
I början av veckan kommer jag att lägga in ett inlägg där jag berättar vad veckans dåliga samvete för mig kommer att vara. Lägg in en kommentar där du berättar vad du ska ta itu med under veckan. Om du har en blogg där du berättar mer om uppgiften så kan du länka till ditt eget inlägg.
I slutet av veckan lägger jag in ett inlägg där jag berättar hur det har gått med mitt dåliga samvete. Lägg då in en kommentar där du berättar hur det har gått för dig (och länka eventuellt till eget inlägg).

Håll utkik nästa vecka och häng gärna på! :-)

5 kommentarer:

Helena Högberg sa...

Det låter kul! Jag gjorde faktiskt en sådan grej idag, 2 stycken små flamskvävnader som blivit liggande på gästsängen. Jag skulle fixa bakstycke till dem, och det gjorde jag idag :)Jag har med det på bloggen idag ifall du vill kika!

Carol sa...

Topenidé! Hade en sån deal med en kompis. Att svälja minst en "groda" under veckan! Och vips så var det ju gjort! Ibland blir sakerna till berg - helt i onödan -bara för att man väntar/oroar sig/vägrar eller låtsas glömma...
Bra påminnelse Sara!

Lesthis gothworld sa...

Jag ska se om jag kan finna tid att vara med i den här utmaningen :D vore bra att få saker gjorda!

Madeleine sa...

Härligt! Jag kanske också hänger på! :)

Anonym sa...

Vilken bra idé! :)