lördag 30 oktober 2010

Rensa i röran - del 2: Förrådet

Då var det dags igen. Jag och maken var överens om att förrådet behövde tas itu med omgående! När vi flyttade till Umeå gick vi ner ca 15 kvm i lägenhetsstorlek och det märks! Ända sedan vi flyttade in har vi provat olika lösningar för förvaring och vi har investerat i mycket hyllsystem i förrådet för att rymma så mycket som möjligt. Det räcker med att ett fåtal saker kommer på fel plats så blir det lätt kaos där inne. På sistone kommer vi över huvudtaget inte innanför dörren...

Så här såg det ut innan rensningen... Kan du skymta något golv där nere? Nä... det är belamrat med grejer...

I samma veva bestämde jag mig för att ta itu med en garderob i hallen eftersom de ofta brukar hänga ihop. Vi brukar ha lite överflödiga kläder och skor i både förrådet och garderoben.
Här kändes det som att vi utnyttjade utrymmet väldigt dåligt...

Så idag har vi varit en sväng på återvinningscentralen och Myrorna och lämnat grejer. Sen blev det en sväng för att handla trådbackar.
Och efter en hel del stökande, rensande, sorterande och fixande blev det mycket bättre. :-)

Så här ser det nu ut när man tittar in i förrådet. Titta, vi har ett golv!!

Och så det andra hörnet i förrådet... Som du ser är det fortfarande massor med grejer där inne, men nu kommer vi åt det mesta utan större besvär igen!

Och garderoben i hallen är mycket bättre utnyttjad med de nya trådbackarna + ett hyllplan som inte användes sedan tidigare. Eftersom vi kunde utnyttja utrymmet mycket bättre nu fick det som följd att det genast blev mycket trevligare i hallen där det legat väskor, skor och annat som tagit plats.

Härligt! Nu känns det mycket luftigare! Rensningsprojekt till nästa vecka finns det nog egentligen gott om, men jag har framför allt två som jag funderar på... Ja, jag har ju några dagar på mig att fundera ut vilket jag ska satsa på. :-)

Jazz-stickning

Igår var jag & min sjalstickning på jazzfestival.

torsdag 28 oktober 2010

Vinna garn?

Mönsterarkivet pågår en tävling där man kan vinna produkter ur Garntjänsts sortiment!

onsdag 27 oktober 2010

Koftan växer

Den växer... lååååångsamt... Men den växer i alla fall...
Snart börjar något nytt hända - tjoho!

måndag 25 oktober 2010

Ballerinatofflor

Min syster har ni fått sina nya tofflor. De är stickade på restgarner efter detta mönster. Jag lade till en rem över fotryggen och sen virkade jag en vit kant kring öppningen. För att få dem lite extra söta sydde jag också dit en söt knapp med blommor på.

Jag har fått rapporterat att de passar bra och det ser ju så ut på bilderna. Lillasyster behöver inte frysa om fötterna i vintern, så jag är nöjd! :-)söndag 24 oktober 2010

Rensa i röran - del 1: Garderoben

Ja, då var det dags att ta tag i utmaningen med Rensa i röran! Den här veckan har jag tänkt börja med garderoben. Den borde jag ha tagit itu med redan för några månader sen, så nu är det hög tid!

Så här såg det ut innan rensningen. Det är kanske svårt att se, men i den vänstra garderoben ligger kläderna huller om buller och många är bara inknölade i brist på plats och organisering. I den högra delen är det så fullt att det är svårt att få in/ut några kläder och på golvet ligger sjalar, väskor och annat huller om buller...

Utöver det här hade jag sedan två plastbackar proppfyllda med vinterkläder som också ska in i garderoben.

Enligt min vanliga princip lastades alla kläder upp på sängen. :-) Sen började jag rensa och plocka och sortera...

Jag kom på att sjalarna inte behöver ligga nertryckta i en låda utan att de lika gärna kan hänga på galgar så att jag hittar igen dem och har lättare att välja. Jag lyckades ju rensa undan så pass mycket att de utan tvekan rymdes.

Så här ser efterbilden ut. Ser du någon skillnad? Jag känner i alla fall STOR skillnad! Jag har koll på var allting ligger och det är inte alls lika trångt som tidigare. Skönt!

Det blev en proppfull ICA-kasse med kläder att kasta bort och lika mycket kläder att skänka bort (mamma som kommer på besök i morgon får första tjing). Sedan blev plastbackarna fyllda med sommarkläder som inte kommer att användas på ett bra tag. Väskorna går helt plötsligt att hitta igen på ett enkelt och snabbt sätt.
Nu gäller det bara att jag successivt fortsätter att rensa undan bland de kläder som för tillfället ligger i tvättkorgen, det är nog mycket där som åker i soporna har jag en känsla av...

I kväll ska jag njuta och kanske titta in i garderoben en gång eller två, medan jag funderar på vad som ska bli nästa rensningsområde... ;-)

onsdag 20 oktober 2010

Min sorts utmaning!!

Jag har hittat en utmaning som verkligen passar mig som handen i handsken!
Utmaningen går ut på att varje vecka rensa ut något i hemmet - stort eller litet spelar ingen roll. Det viktiga är att bli av med en massa gammalt skräp, att få lite mer utrymme och att må en aning bättre. :-) Jag har flera områden som jag länge har tänkt att jag borde, borde, borde... men så har jag prioriterat annat före. Men nu är det dags!

Egentligen tycker jag att det är ganska roligt att rensa undan. Om jag kommer förbi stadiet då jag bara går och grämer mig för det... Har jag väl kommit igång är det väldigt befriande!

När jag var barn och bodde hemma brukade det hela gå till som så att jag vräkte över alla saker på sängen, torkade av/ur den möbel som skulle rensas och sen tog jag itu med en sak i taget. Om jag ska vara ärlig så är det nog ungefär så det går till även idag... ;-) I alla fall om det är något rensningsområde i närheten av sängen... Annars kan det lika gärna bli golvet, soffan eller ett bord som blir avlastningsplats... Jag tycker att det är en bra teknik, men det gäller ju att bli klar innan man går och lägger sig. :-)
Jag har redan bestämt mig för att börja med garderoben. Där är det mer eller mindre katastrof i dagsläget. Men jag väntar med att sätta igång tills i helgen. Så håll utkik så får du se hur det går!

tisdag 19 oktober 2010

Improviserat stickcafé

Ett café.
En regnig dag.
Muffins med hallon och vit choklad.
Varm choklad med marschmallows.
3 mysiga vänner.
En koftstickning.

Det värmer i hjärtat.

söndag 17 oktober 2010

Grå och Blå

Låt mig få presentera mina nya vänner Grå och Blå!

Grå och Blå bor hemma hos min faster tillsammans med deras stora, tjusiga "mamma" Dolly.

Grå och Blå är lite blyga och tordes inte komma fram och hälsa förrän Dolly varit fram och sagt hej.

Men om man får något gott att smaska på, så kan man väl ställa upp i alla fall!

"Men du - vad är det du håller där i handen?"

"Ja, jag trodde väl det - en kamera!"

Blå blev lite närgången när kameran skulle inspekteras. :-)
Min snälla kusin skickade med mig en massa härlig ull från Grå och Blå (det syns inte riktigt på bilderna vilken vacker ull de har) - så nu tänkte jag att jag ska försöka lära mig att spinna! Jag måste bara ta reda på vad jag behöver för grejer och hur jag ska gå tillväga... Någon som har några bra tips? :-)

Dubbla tävlingar!

Par i stickor firar 5000 besökare med ett hemligt paket med garn och stickor! Tävlingen pågår t.o.m. 31 oktober och vinnaren dras 1/11!E-zignz firar 20 000 besökare och födelsedag med att lotta ut två fina gröna nystan + ett hemligt paket! Dragningen sker 8/11.


lördag 16 oktober 2010

Helg i skogen

I helgen är jag med föräldrarna i stugan. Jag traskar i skogen, spelar kort, stickar, träffar nära och kära, njuter av den friska luften och underbara utsikten och bara har det skönt. Jag undviker att tänka på alla måsten och borden... de får vänta tills åtminstone imorgon kväll.

Här är det till och med mysigt att gå på utedasset även om det är närmare minusgrader ute.


Jag har äntligen fått klart syrrans tofflor. :-) Nu behöver hon snart inte frysa om fötterna längre. Men jag vill att hon ska få se dem först innan ni får se dem helt och hållet. Så länge får ni nöja er med några detaljbilder - översiktsbilder får vänta tills hon har fått testa dem. Tyvärr blev bilderna väldigt suddiga...
torsdag 14 oktober 2010

Knarr

Ett underbart ljud!Varje år blir jag lika lycklig över att höra detta välbekanta ljud!

lördag 9 oktober 2010

Att orka sticka...

I helgen är jag på en tredagarsutbildning i BodyPump. Det blir mycket styrketräning varje dag... Slipa på teknik, öva koreografi och instruera varandra. Bara idag har det blivit drygt 3 timmars effektiv tid med stenhård styrketräning med skivstång. Ja, och så en del eget övande däremellan också förstås...
Benen darrar och jag måste intala mig att flytta fram foten för varje steg jag tar (hur ska jag orka gå ända till duschen?).
Armarna och händerna darrar, det är till och med jobbigt att skriva på tangentbordet (och hur ska jag orka lyfta upp händerna för att kunna schamponera håret?).
I kväll skulle jag ha tid att sticka lite... men jag vet inte om jag orkar hålla upp stickningen!?

Först ska jag öva lite till inför i morgon, ta mig en dusch och sen gå bort till Subways 200 meter bort för att äta. Om det finns någon energi kvar efter det kanske jag orkar plocka fram stickningen en stund... Annars satsar jag på att fylla på energi från godispåsen. ;-)

Bara en utbildningsdag kvar... phu...

onsdag 6 oktober 2010

Lägesrapport

Tofflorna växer... Tårna är kvar på den ena toffeln och sedan ska det virkas en kant och fixas någon detalj på båda tofflorna, så är de färdiga sen!
Sjalen växer långsamt...
Koftan likaså...

Fredag - söndag ska jag åka på instruktörsutbildning i BodyPump. Det kommer bli spännande, men säkerligen väldigt tufft för mina stackars muskler! På kvällarna hoppas jag att jag orkar skriva lite på min magister-/masteruppsats så att jag börjar komma igång ordentligt. Men jag har också packat ner min sjalstickning, så jag hoppas att jag ska komma en bit på den i helgen.
Fortsättning följer...

fredag 1 oktober 2010

Skördetid

Härligt att få plocka lunchens grönsaker direkt från köksfönstret! :-)