Vi har kokat rabarbersaft - åh, så gott det är! När vi var hos päronen i söndags passade jag på att slakta deras rabarber... :-) 2 kilo rabarber som skulle få bli sommargod saft.
|
Okej, nu är vi redo! |
|
Sådan härlig saftfärg! |
|
Tre fyllda flaskor färdiga |
Vi skar upp
2 kg rabarber i bitar och kokade dem 10 minuter med
7 dl vatten och försökte "krossa" rabarberbitarna. Det fick rinna av en stund och sedan kokade vi upp rabarbermassan en stund till med ca
4 dl vatten och så fick det rinna av ytterligare ett tag. Vi pressade
3 citroner (2-3 dl) och blandade saften med rabarbersaften (18 dl) och kokade upp det. Sedan blandade vi i
12 dl socker och kokade upp det ytterligare en gång. Det räckte precis till 3 stycken gamla glöggflaskor som rymmer 750 ml var och varsitt provsmakningsglas. Flaskorna fylls hela vägen upp till kanten och så skruvas korken igen direkt. Efter en stund har det blivit vacuum i flaskorna när luftbubblorna har vandrat upp till toppen. Då håller de sig jättebra i flera månader! När flaskan öppnats är det bara att ställa in den i kylskåpet för att den ska hålla längre.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar