torsdag 17 februari 2011

Planteringsplaner

Jag tycker att det är fantastiskt kul att plantera små frön och se hur det långsamt börjar titta upp grönt ur den mörka jorden. Det roligaste att plantera från frö är sådant som går att skörda sen! Förra våren planterade jag paprika och fick faktiskt skörda en del sedan.

2010 års paprikaplantor

Physalisen växte ur lägenheten och fick flytta ut på balkongen, men då var det så sent på sommaren att det inte blev några frukter.

På balkongen hade jag dessutom två krukor med gräslök och smultron. De står kvar där ute, lite ombonade, så det blir spännande att se om de överlever vintern! Dessutom blev det en del sått i mamma och pappas trädgård.

Några av sommarens smultron. Mums!
Jag funderar på vad jag ska satsa på i år... Paprika känns ganska självklart. Sen är jag lite sugen på revansch på physalisen - jag får väl börja tidigare helt enkelt. Vad ska jag mer satsa på? Jag gillar ju lite utmaningar, men samtidigt får det inte ta för stor plats. Kiwi-plantan jag hade i mitt fönster i flickrummet blev 3 meter lång och när den växte som mest kunde jag se skillnad före och efter skoldagen. Riktigt så stora växter skulle jag inte ha plats med idag! ;-)

4 kommentarer:

4U2! sa...

Pepino? Vet inte hur stora de blir men du kan kolla!

Fijaffa sa...

Ja visst är det kul att börja planera våren och sommaren. Och drömma sig iväg till lite sol och värme. Jag ska plocka fram alla fröpåsar någon dag och se vad som behöver fyllas på.
Hoppas det går bra med vantarna. Jag har börjat på en innervante idag.
Ha det gott!

skapa och inreda sa...

Ja, nu längtar man till våren så att man kan börja plantera :)

LisaMatilda sa...

Kul att få kika in här hos dig! Visst ser man fram emot våren nu - tycker att det är den allra bästa tiden på året...