torsdag 3 februari 2011

Ombyggnation, steg 1

Jag tyckte att det var dags att börja göra om bloggen på så sätt som jag vill ha den. Tyvärr kan jag inget om att göra egna hemsidor, så jag är utlämnad till Bloggers designer. Eftersom jag inte har möjlighet att lägga så mycket tid i taget på det här så väljer jag att göra några små förändringar i taget och testa mig fram. Då får ni som brukar vara här och läsa ibland också lite tid att hinna vänja er mellan förändringarna. ;-)

Innan förändringen
Som ni ser har det blivit lite ny bakgrund, header och typsnitt. Jag ville ha 3 kolumner i bloggen och det fungerade inte i den mall som jag hade sedan tidigare. Så då fick jag ändra mallen helt och hållet. Men eftersom jag inte riktigt vet hur jag vill att bakgrund, header, osv ska se ut så gjorde jag den nya mallen ganska lik den gamla.
Sen slutade det fungera för mig... Jag vill kunna lägga länkar till tävlingar (alltså länka till specifika inlägg i andra bloggar) + bild + beskrivande text i den vänstra kolumnen. När jag väljer den gadget som heter "Bild" anpassar Blogger bildstorleken så dåligt att den hamnar lite utanför kolumnen. Jag vill ha bilden anpassad i storlek och centrerad, men lyckas inte hitta något sätt att göra det på annat än skriva en egen HTML-kod (och det kan jag inte klara på egen hand). Någon annan som hittat ett bra sätt att göra det på?

Tillägg: Jag har provat att bredda kolumnen för att bilden ska rymmas, men då när jag lägger in en ny bild gör Blogger bilden ännu bredare så att den ändå hamnar utanför...
Jag tror att Blogger gör bilden lika bred som kolumnen och lägger sen bilden mot vänsterkanten. Men eftersom det är en liten marginal i vänsterkanten hamnar bilden utanför på höger sida...

2 kommentarer:

Emma sa...

Vad fint det ser ut! Jag tror att du under Designfliken ska kunna anpassa bredderna på de olika kolumnerna på din blogg. Då kanske du kan bredda kolumnen efter bilden så att säga, ifall det inte blir för krångligt eller dumt.

Kram!

Fiff sa...

Men har du ikryssat i rutan anpassa bilden till det o det måttet? Det brukar hos mig vara 150 bildpunkters bredd på bilderna. Jag har också en av bloggers gamla mallar, så jag fick lägga till min tredje kolumn helt på egen hand, med html-kodande hit och dit. Det tog tid! Så jag är inte riktigt bekant med det nya utformandet av mallar... men det jag gör ofta, när jag lägger in egna bilder i mina kolumner, är att jag alltid minskar bilden till exakt den bredd jag vill ha innan jag laddar upp den till blogger, och så bockar jag av rutan som säger "anpassa bilden". Jag har nämligen hittat en bredd som passar bättre än bloggers standard-mått. Min ligger på lite över 200 bpt. Det kanske är så att standard är 150 bpt oavsett hur bred kolumn man har, fast det verkade ju inte stämma på din beskrivning... ja, jag vet inte om det hjälpte, men så är det hos mig i alla fall :-)
Lycka till!