fredag 7 januari 2011

Mitt 2011

Inför 2011 ville jag skriva ner en liten lista med mål som jag har ställt upp för mig själv. Det är inget som ska kännas som några krav eller något som tynger, det är inte tanken. Bara ett sätt att peppa mig själv. Jag ser fram emot 2011 och hoppas att det ska bli ett spännande år!
Så här kommer några mål jag har när det gäller mitt handarbetande.

1. Göra klart ett hemligt projekt med lillasyster.
Vi håller på att göra en gemensam present. Eftersom finns en liten möjlighet att personen som ska få denna är in och läser på bloggen ibland, så vill jag inte visa eller berätta något i förväg. Men så fort presenten är överlämnad kommer det bilder!

2. Göra klart min uppifrån-och-ner-kofta.
Den här koftan påbörjade jag i somras och det går riktigt långsamt eftersom jag stickar mer stickor 2,5. Jag har inte kommit så mycket längre än på bilden. Den har legat och vilat rätt så mycket under hösten. Jag skulle vilja få klart den under året, gärna under våren eftersom jag tror att den skulle passa bra under det varmare halvåret.

3. Göra klart min Saroyan-sjal.
Den har också fått ligga ganska mycket under hösten när roligare projekt kommit till. Jag har kommit lite drygt halvvägs tror jag.

4. Utöka mitt "evighetsöverkast".
Det här virkade sängöverkastet påbörjade jag för många år sedan. Tanken är att det ska bli ett överkast till en dubbelsäng. Varje ruta ska vara 12 x 12 cm och om jag inte minns fel tar det ca 1,5 timmar effektiv tid att virka en ruta... Så många, många timmars arbete krävs för att få det klart! I dagsläget har jag 72 färdiga rutor och jag har inga förhoppningar om att hinna ens i närheten av klart under 2011. Men tänk om jag kunde lyckas göra det dubbelt så stort i alla fall? Alltså ytterligare 72 rutor under 2011... Det skulle alltså innebära 6 rutor i månaden... Tja... det blir nog tufft. Det är ju så mycket annat jag vill göra också. Men jag sätter upp det som ett mål i alla fall så får vi se hur långt jag hinner.

5. Sticka ett par sockar från tån och uppåt.
Jag tänkte prova på att göra det enligt Tootitosh fina instruktionsvideor. Gärna med två sockar parallellt.
6. Virka en amigurumi-julkrubba.
Jag hittade ju en sådan fantastisk julkrubba i en pysseltidning. Det här är precis min grej! I många år har jag sökt en julkrubba att använda hemma, men har aldrig hittat något bra.
Till nästa jul hoppas jag att jag har hunnit färdigställa min egen amigurumi-krubba som jag kan ställa fram.

7. Genomföra lite fler syprojekt.
Jag har material som jag har idéer för som jag hoppas att jag tar mig i kragen och genomför i år. Bl.a. en väska av gamla jeansrester, en tunika (av tyg som jag köpte för 5 år sedan...) och sedan vill jag sy en enkel klänning av elefanttyget som jag fick i julklapp.

8. Sticka till välgörenhet.
Jag skulle vilja använda en del av de garner jag har liggande hemma till att sticka något till välgörenhet. Här finns det möjlighet att skicka grejer både till Stickhjälpen och Hjälpstickan.

9. Karda och spinna garn.
Tidigare i år fick jag garn från fåren Grå och Blå. Jag har köpt kardor och en slända och har provat att spinna lite färdigbehandlad ull som jag har beställt. Jag skulle vilja prova på att spinna mer och dessutom bearbeta ullen från Grå och Blå från grunden och sedan spinna garn av den och sist av allt sticka något av detta garn. Men själva kardandet sparar jag nog till våren då jag kan sitta ute och skräpa omkring mig bäst jag vill. :-)

10. Ny layout på bloggen.
Sista målet är ju egentligen inget handarbetsrelaterat. Men jag skulle vilja hitta en ny och lite mer personlig layout på bloggen så att det känns mer Sara! Problemet är att jag inte kan sådant... Så om det är någon som har bra tips på ställen med bra information tar jag tacksamt emot det!

Det var mina mål det. Det kommer nog att bli ett roligt år! När året är slut får jag väl sammanställa hur jag har lyckats med mina mål så får vi se hur det har gått.
Ha en riktigt skön helg nu allihopa!

1 kommentar:

gella sa...

Vilken gedigen lista!! Lycka till med allt! Det ska bli spännande att se dig kryssa av att-görorna eftersom!! :D

Själv har jag bara ett syprojekt (eller kanske två...) och det är en korsstygnshistoria med Nalle Puh-motiv som jag påbörjade för många år sedan -kanske rent av innan äldsta föddes!! Det finns utrymme för en sån där almanacka där man drar av en sida varje dag. Så jag hade barnen (barnet) i tanken, men vi får väl se när jag bestämmer mig för att prioritera det....... Har så mkt annat jag vill göra före. :/ Men vem vet, rätt var det är får jag inspiration och sätter igång igen! ;)