söndag 25 april 2010

Inköp och ett FO!

I helgen har jag och maken varit i Sundsvall. Vi tog en tur förbi Biltema och köpte en hoppa hage-matta som jag tänkte använda till att blocka färdiga projekt på. Tipset om mattan hittade jag i Ilsefins blogg, och det verkar ju supersmidigt! Dessutom levereras pusselbitarna i en liten förpackning med dragkedja, så den är smidig att stoppa undan efter användning. Så nu ska jag ta mig i kragen och blocka en klänning som jag stickade klart tidigare i år och som bara har väntat på att bli blockad.Så här färgglad och söt är pusselmattan. :-) På IKEA köpte jag dessutom lite svart linnetyg som ska bli en smart handarbetsförvaring som maken gav förslag på...

Dessutom blev babytofflorna färdiga i helgen. Jag tycker själv att de är jättesöta. Bara det att de är så små gör dem så söta!

Mönstret till tofflorna kommer från Drops design, men jag har modifierat mönstret lite för att det skulle passa garnet jag använde mig av. Och istället för den lilla blomman blev det istället en liten rosett.
Garn: Det gröna garnet är Plus från Almedahls (färg 1537), det vita är Nissegarn från Marks & Kattens (färg 1285)
Virknål: 2,5

Nu måste jag göra klart mitt lapptäcke och blocka min klänning innan jag tillåts börja med något nytt. Många idéer ligger och väntar på att förverkligas...

3 kommentarer:

Maria T sa...

Om du blir så duktig på att göra färdig gamla grejer att de tar slut och allt känns jobbigt har jag ett par att bidra med... ;)

Mattias hälsar. Kram!

Hanna L sa...

Underbart fina små sockor!

Madeleine sa...

Jösses, så söta! :D