söndag 28 juli 2013

Mormors påtning

När vi var i mamma och pappas stuga tidigare i sommar sov vi i mormors lilla stuga som står på gården. Där hittade jag mormors handarbetskorg med en halsduk som mormor hade börjat påta. Eftersom mormor gick bort för snart ett år sedan tänkte jag att jag ska försöka påta klart halsduken åt henne.


Jag måste bara ta reda på hur man gör... Så om det är någon som har något bra tips på någon bra instruktion på internet är det bara att hojta till! :-)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Detta är superkul. Gjorde detta i högstadiet.
Spikarna vid sidan är bara för en extra hand att hålla i trådet. Man sixsaxar en rad. ( då sista raden man gjorde innan är under och den nya raden som är sixsaxad är överst . Tryck inte ner tråden.)
Med hjälp av en virknål tar du den " gamla raden" och drar upp "ögat" över den nya. Gör så på alla och tryck sedan ner och fortsätt till önskad längd.
Avsluta halsduken kom jag inte ihåg hur man gjorde men man kan ta över den till sticknålar och avsluta den där. Hoppas du förstod hur jag förklarade. Annars så sök upp mig på Facebook ;) lycka till / Nadia Sabih

Linda sa...

Blev du klar?