fredag 28 december 2012

Året som har gått - 2012

När jag läser min sammanfattning av år 2011 är det mycket som jag känner igen, som har återkommit i år. Även år 2012 har kännetecknats av mycket trötthet och brist på handarbetande. Bara tre projekt har blivit färdiga under året och inget av dem var nytt.

I min sammanfattning av 2011 höll jag tummarna för att hitta ett mer varaktigt jobb och det har jag lyckats med. Dessutom ett jobb som jag så här långt trivs väldigt bra med! Så sedan början av sommaren har maken varit hemma med Tuva. Efter årsskiftet ska vi dela på föräldraledigheten, det ska bli mysigt och jag hoppas att det kan göra att jag får lite mer energi över på kvällarna. Tuva växer så det knakar och hon började gå en vecka innan sin 1-års dag. Nu har hon hunnit bli dryga 13 månader och vi fascineras varje dag över hur mycket hon faktiskt kan och förstår!

  

I maj var jag med i fotoutmaningen A month of craft photos. Det var roligt och tvingade mig att tänka till lite med bloggfotandet. Det skulle vara kul och nyttigt att göra det en omgång till, men med en annan omgång teman. Kanske något för 2013?

I somras gick min mormor bort efter en tids sjukdom. Hon var den som från början lärde mig att sticka och hon har alltid varit intresserad av att veta vad jag har för projekt på gång. När vi tömde hennes lägenhet var det ingen annan i släkten som var intresserade av hennes handarbetssaker. Jag kunde inte med mig att slänga det, även om det var många saker som jag inte brukar använda mig av. Jag kanske kan lära mig något nytt? När jag kom hem stuvade jag in allt i lådor och skåp och har inte gjort mer med det sedan dess. Jag har inte visat upp något av det här på bloggen heller, det kändes för nära och känslosamt just då. Kanske kommer det lite bilder framöver någon gång, när jag går igenom alla sakerna.

Sen i september blev jag moster! Lilla, glada Olivia föddes långt ner i södra Sverige och i början av november fick jag äran att träffa den lilla sötnosen.


Mina önskningar för 2013 är - mer ork, mer tid för handarbete och många mysiga stunder med släkt och vänner.

5 kommentarer:

Helena Högberg sa...

Jag önskar dig ett Gott Nytt År!

Anonym sa...

Intressant läsning!! Har själv börjat skriva en liten årsberättelse som jag tänkte publicera i dagarna, men jag har inte kommit så långt än. :) Gott nytt år på er finingar! Kram!

Cecilia sa...

Ett händelserikt år även om det inte blivit så väldigt många slutförda projekt! Fast man kan ju jämföra med dem som inte handarbetar alls! :-)
Gott nytt år!

Anonym sa...

Jag har sån söt systerdotter!! Längtar tills jag får träffa henne igen!! Krama henne från moster!

marremorr sa...

Du har verkligen varit med om ett omvälvande år på många sätt! Jag önskar dig ett gott nytt 2013 med ny inspiration och kreativitet!=0)) Kram!