måndag 20 maj 2013

18 månader!!

Tänk att det redan har gått 18 månader!

Mammas glasögon är roliga!
Vår lilla tjej börjar bli en stor tjej! Jag har svårt att förstå att hon redan har blivit 1,5 år!! Just nu är hon inne i en mycket aktiv period med mycket bus och hyss. Det gäller att ha koll på vad hon hittar på. Hon har mycket humör, oftast gott, men visar oftare ilska när hon inte får som hon vill.

Når upp med hjälp av badrumsvågen
Tuva älskar att vara utomhus och skulle gärna vara ute och leka dygnet runt om hon fick. Det enda sättet att få in henne frivilligt är genom att berätta att vi ska gå in och äta. För att äta gillar hon! Däremot vill hon inte äta grönsaker eller potatis, om det nu inte är mosat och dränkt i någon av pappas goda såser.

Mjukglass är också gott!
I förrgår när jag låg inne och vilade med huvudvärk (bihåleinflammationen spökar än) så plockade hon en blomma utomhus och kom och gav mig. :-) Den står nu i en äggkopp på köksbordet och är så fin!

"Bo-me!"
Hon är rätt mammig just nu, vill gärna vara i min famn om jag är i närheten, men samtidigt ska hon testa  och utmana mig så mycket som hon bara kan.

Kom an bara, mamma!
 Något som hon har kommit på ganska nyligt är att det är roligt att grimasera! Sen ska gärna alla runtomkring göra samma grimas som hon.

Favorit-grimasen 
Även om vissa dagar och stunder kan kännas väldigt påfrestande med testande av gränser och mycket egen vilja, så är det samtidigt en mysig period. Hon visar tillgivenhet med gos, kramar och pussar och skrattar mycket och ofta. Hon förstår mycket nu och man kan be henne hjälpa till med att hämta eller lämna saker, vilket hon ofta tycker är roligt.

Mysungen!

4 kommentarer:

Emma Duvander sa...

Mosters sötnos! Hon börjar bli så stor och klok! Längtar tills jag får träffa henne igen!

Fiff sa...

Kommer ihåg när du visade upp magen i ett förkläde, och det känns som nyss! Jag antar att alla perioder som barnen har är roliga, mysiga men ibland tålamodskrävande :-)
Det förvånar mig mkt att man kan bli helt utsjasad och irriterad, för att 2 minuter senare ha hämtat ny kraft! Coolt!

Fiff sa...

Ja, o krya på dig också!

Anonym sa...

Oj, så stor Tuva blivit också!! Sötis! :)