onsdag 5 september 2012

Akleja

Idag kom ett kuvert fullastat med Aklejafröer hem till mig. Jag vann blandade Aklejafröer vid en utlottning hos Pysselfarmor. :-) Jag har lånat bilden här nedanför från Pysselfarmor själv för att ni ska få se vilka vackra blommor hon har!


Det verkar som att man bara kan ta fröerna och sprida ut dem där man vill ha dem, redan nu på hösten, och sedan bara låta dem vara. Det låter alldeles underbart tycker jag! Lagom mycket jobb! ;-) Eftersom jag inte har någon egen trädgård än så hoppas jag att mamma och pappa kan tänka sig att låna ut en plätt som jag kan få ha som Akleja-plantering tills dess att jag har en egen trädgård att plantera dem i... Jag hoppas att det ska gå bra att så dem även i zon 5... Det märks väl. ;-)

4 kommentarer:

Pysselfarmor sa...

så rart av dig att tacka så ;-))
ja mina sprider sig som attans så jag tror att det går bra så. Jag googlade på att så aklejafrön och det som är viktigt är att de måste ha kyla (frysa) innan de kan gro.
Jag tror absolut att de går i
zon 5.
Ha det gott!

Annika sa...

Hej!
Fint med aklejor! Jag har frösått en sort som jag verkligen gillar just därför!
Tack för att du länkade! Jag hittar inte din e-mail, skriv till stickapalandet@gmail.com så skickar jag mönstret!
Hälsningar
Sticka på landet
Annika

Cecilia sa...

Åh, tänk att du känner Karin Alfredsson. Du får gärna hälsa att jag uppskattar hennes val av politisk arena, att hon slår ett slag för kvinnor runt om i världen och sprider information på ett sätt som nästan blir osynligt och därför effektivt! Tycker också mycket om när hon i slutet av böckerna talar om vad som är ren fiktion och vad som har verklighetsbakgrund, på ett eller annat sätt.Och så bjuder hon på vanlig, hederlig spänning dessutom! :-)

Hedvig sa...

Åh jag älskar Akleja! Det ska jag nog odla nu när jag får en liten trädgårdsplätt... :)