tisdag 15 november 2011

UFO nr 1 och 2

Jag fortsätter djupdykningen bland mina påbörjade projekt... För inte så länge sedan hade jag en känsla av att jag inte hade några ofärdiga projekt som jag inte jobbade aktivt... Så är det dessvärre inte... Nu börjar det bli en hyfsad hög med UFO:n (UnFinished objects). Idag tänkte jag kolla hur jag ligger till med två av dessa.

UFO nr 1 – Hjärtekatten Knut
Jag började virka en hjärtekatt för ett halvår sedan ungefär. Den har tyvärr hamnat i UFO-högen, men jag hoppas att jag ska ta itu med den snart. Jag har inte kunnat komma på något namn på den tidigare, men nu när jag fotade de färdiga delarna så såg jag – den heter ju Knut! Precis som min morfar gjorde!
Färgåtergivningen idag var inte den bästa, den är tydligt lila i verkligheten. Jag har gjort klart huvud och kropp (de är inte stoppade eller ihopsydda) och har bara precis påbörjat en liten tass... Så det är en bit kvar på den här.

Hjärtekatten Knut
UFO nr 2 – Torgvantar
De här torgvantarna började jag sticka och virka som mönstertestare åt Emlou. Virktätheten i mönstret stämde inte riktigt, så jag var tvungen att göra om lite grann för att mönstret skulle passa mina stora händer. Jag blev förvånad när jag plockade upp dessa, för jag trodde inte att jag hade hunnit så långt med dem! Jag visste att den ena dubbel-vanten var klar, men jag trodde inte att jag hade påbörjat den andra. Nu insåg jag att den virkade delen redan var klar och den stickade påbörjad. Orsaken till att dessa blev ett UFO är nog för att jag insåg att jag troligen inte är en "torgvantsanvändare"... Men när jag nu har hunnit så långt med dem får jag kanske ta mig i kragen och göra dem klart. Jag kanske kan öva mig i att använda torgvantar? Och om jag inte lyckas med det får jag väl ge bort dem till någon.

Dubbla torgvantar

2 kommentarer:

Hedvig sa...

Jag teststickade också de där och fick göra om dem en hel massa för att få dem på händerna, så antagligen har hon hon extremt små händer eller så virkar hon väääldigt löst... :)

Snygga UFO:n du har på gång annars. Men ingen bäbbe än? *nyfiken*

Anonym sa...

Kan vara bra när man har barn faktiskt! Om det inte är alltför kallt vill säga. Då kan man vilja ha fingrarna fria men ändå kunna "peta" på barnen av diverse orsaker... :)