torsdag 23 december 2010

GOD JUL!!

Idag har vi haft en julpysseldag hemma hos mamma och pappa. Vi har gjort julgodis, förberett morgondagens mat, klätt granen, smakat julskinkan och julrimmat.

Maken är förste knäckkokare - supersmarriga i år igen. :-)

I vår familj är pepparmintspastiller ett måste i samband med jul, minst lika viktigt som knäcken och julskinkan. I år var det jag som gjorde dem. Vi provar lite nya recept och lyckades väl inte få det så snyggt... men gott är det! :-)

Den här fantastiska julgranen hade pappa köpt. Vi har aldrig någonsin haft en sådan tät och fin julgran som i år! Wow, värsta Disney-julgranen!

Som vanligt var det jag och syrran som skötte påklädningen med stöttning av mamma. Mormor hjälpte också till genom att påpeka när vi hade missat något ställe där det saknades någon prydnad. Här är granen nästan klar. Observera den lilla, lilla julbocken som står på mattan framför granen och vaktar! Han har sin självklara plats där varje år!
När alla klapparna ligger på plats brukar han ha lite svårt att hävda sig, men han gör sitt bästa. :-)

Den här underbart söta porslinsängeln har också en självklar plats i granen. Eftersom hon är lite blyg vände hon sig bara mot granen när jag tog fram kameran. Därför skymtar syrrans fingrar i nedre kanten på bilden - hon fick vända ängeln rätt i ögonblicket innan jag fotade. :-)

Jag vill önska er alla en riktigt GOD JUL!!

2 kommentarer:

Fiff sa...

Det var verkligen värsta disney-julgranen! ;-) coolt. God jul, och ha en trevlig helg tillsammans med dina nära o kära!

gella sa...

Önskar dig en riktigt god och fridfull jul!!! <3