torsdag 26 augusti 2010

Blad i rad

Ibland är det så fullt upp i livet att det känns som att man inte riktigt hinner med... I veckan är min sista vecka med heltidspendling (totalt 26 mil per dag) och i morgon har jag semesterdag för att få lite extra lång helg.

Nästa vecka blir det "bara" tre dagar i veckan som jag ska pendla. Övriga dagar stannar jag kvar hemma för att börja skriva på min Masteruppsats. Så det lär nog bli fullt ös ändå. Just nu känns det roligt att det händer något nytt, även om jag vet att det kommer att bli slitigt.

På kvällarna när jag kommer hem efter långpendling är jag trött och orkar/hinner inte göra så mycket. Ofta har man ju några måsten/borden som man får fixa med på kvällarna... Dessutom försöker jag nu sätta ihop ett vattengympaprogram inför hösten. Jag blir lika förfärad varje gång över hur lång tid det tar att leta låtar och sätta ihop dem till ett vettigt program!
Så på semesterdagen i morgon kommer jag nog ägna stor tid till att söka bra musik som det kan vara roligt att röra sig till och som passar tempot i vattengympan.

Men det är inte bara jobb och slit - lite stickning har jag hunnit med i alla fall. Koftan har fått ligga ett tag nu - jag måste flytta över hälften av maskorna på en extra rundsticka för att kunna mäta innan jag stickar vidare (något för helgen kanske?).
Däremot har jag påbörjat en Saroyan-sjal. Ganska lagom jobbig stickning som jag pysslat lite med på mina bussresor (när jag inte suttit tillbakalutad och sovit). Det går framåt och jag börjar bli snabbare med mönstret. Det enda jag är lite orolig för är att jag kommer att tycka att den är för kort när nystanet är slut... Men det återstår att se. Då får jag väl blocka ut den ordentligt i så fall! ;-)

Jag gillar de söta bladen som sitter på rad på sjalens kant. :-)

3 kommentarer:

Cecilia sa...

Jättefina blad, sådant kan sporra en att sticka vidare tycker jag; bara ett blad till! :-)

Fiff sa...

Det ser väldigt fint ut! Hoppas du får lite mer tid till det nu :-)

gella sa...

Lät som om du har det du gör... ;) Lycka till med allt och ta hand om varandra också emellanåt -det måste jag nog schemalägga denna höst... :)