söndag 16 maj 2010

Balkongfixande och grilldag

Idag har det varit en riktigt härlig dag! På förmiddagen var vi på Plantagen med far & mor och handlade in grejer till vår balkong + till deras trädgård. Jag tänkte försöka vara lite hustomte hos dem i sommar och så, rensa ogräs (jag lovar att jag ska försöka i alla fall!) och skörda. Vi köpte bl.a. morötter, rädisor, salladslök, rödbetor, sallad och sockerärtor.

Sedan har vi varit på en mysig grilldag med mysiga människor. Massor med god mat, sol och värme! Vi satt ute i skuggan vid 19-tiden - i t-shirt. Härligt med värme! Jag tror att sådana härliga dagar gör att man lever lite längre.

Ikväll fixade vi med balkonglådorna som vi köpte på förmiddagen. I den ena är det planterat blommor och i den andra är det sått dill, persilja, timjan och salladslök. Det blir spännande att se vad det blir av det! Tyvärr var fästena som vi köpt alldeles för klena, så blomlådorna får stå på balkonggolvet i väntan på att vi ska köpa nya (suck)... Precis när blomlådorna blev färdiga drog mörka regnmoln in och det började stänka. Så bilder får vänta tills en annan dag.

JO, förresten! Idag upptäckte jag den första blomsterknoppen på mina smultronplantor!! Mums! :-)

3 kommentarer:

Tina sa...

Vilken härligt dag du har haft! Här har varit lite för kallt för att grilla än, men snart så...

gella sa...

Låter härligt, jag ääälskar sommarn!! Skönt att den äntligen kommit! :D Ser fram emot bilder också! :)

Emma sa...

Vad mysigt att fixa med blomlådor.. det ska jag också göra sen när jag får en balkong! :)