söndag 12 januari 2014

Benvärmarna live

Syrran skickade några bilder på hur bra benvärmarna passar på O.
Mosters pärla


onsdag 8 januari 2014

Pappas ABC

Under ledigheten passade jag och syrran på att pyssla ihop en försenad farsdagspresent. Vi ville göra något personligt till honom, så vi gjorde en liten ABC-bok.


Lapparna är laminerade och så stickade jag en liten i-cord-snodd som håller ihop boken. Pappa verkade glad, så vi är nöjda. :-)

tisdag 7 januari 2014

FO: Benvärmare till O

Nu har jag repat upp Os halskrage och stickat bekvämare istället. Jag improviserade bara och testade mig fram. Det blev resår upptill och nertill för att de ska sitta kvar bättre. Under foten virkade jag en liten rem, så inte benvärmarna ska åka upp.
Jag tyckte att det var passande att dockan Elsa fick visa upp benvärmarna. Elsa har nämligen fått sitt namn efter just O, som heter Elsa i andranamn.
Så nu håller jag tummarna för att O ska gilla dem lika mycket som Elsa gjorde! :-)

torsdag 2 januari 2014

Julklappsböcker

Jag fick två spännande julklappsböcker i år som jag skulle vilja berätta om.

Syrran och jag hade utmanat varandra att bara köpa begagnade julklappar. Den här boken hade hon hittat då. "I vävstolen" från 1950! :-) Jag har fått ta över en vävstol av mamma, men den står isärplockad i min fasters hölada i väntan på att jag ska ha någonstans att placera den.Men jag blev lite sugen nu när jag fick boken. Det skulle ju vara så kul att få lära sig att väva!

Av maken fick jag en suverän bok inför vårens trädgårdsfixande. Den verkar väldigt heltäckande, om kompostering, odling, beskärning, problem i trädgården och mycket mer. Allt med ett ekologiskt grundtänk. Den ska det bli väldigt kul att få grotta ner sig ordentligt när våren börjar närma sig! :-)


Sen kan jag ju tipsa er om att titta här om ni vill se de fina leggings syrran sytt till Tuva.

onsdag 1 januari 2014

Afrikanska julklappar

Jag vill bara visa upp ett litet urval av de julklappar jag fick i år. I november var mamma och pappa i Zambia och hälsade på mammas kusin som är regionschef för We Effect i södra Afrika. De passade då på att köpa många presenter och julklappar.

Jag och syrran fick dela på dessa två tyger, vi fick drygt 2,5 meter var.

Dessa tyger fick jag också, men inte i julklapp, utan snarare i nu-kommer-vi-hem-present. Det är lite varierande mängd av dessa.

Sedan fick vi varsin spännande klänning - The Kamanga Dress. De går att variera på olika sätt bara genom olika knytning. Det ska bli spännande att testa de olika varianterna framöver. Men det är första gången jag har fått med mig ett instruktionshäfte till en klänning! ;-)