onsdag 19 juni 2013

FO - Elefantklänning

Jag har ett projekt som blev klart redan i maj, men som jag inte har berättat om än. Tanken var att jag skulle ta lite roligare bilder på det, men det verkar inte bli av...

Så... Låt mig presentera min nya elefantklänning! Jag är grymt stolt över att jag har lyckats sy en klänning till mig själv, även om det är enklast möjliga modell. Jag har inte haft något mönster utan utgått från plagg jag hade sedan förut. Om jag skulle göra ytterligare en klänning i samma modell skulle jag nog göra lite småjusteringar, men i stort är jag nöjd!
Elefanttyget har jag fått av min syster som har inhandlat det på Stoff och Stil. Tyvärr ser det ganska urtvättat redan efter en tvätt, men det får gå ändå!

Nederkanten vill helst vika ut sig, så innan jag syr något mer i trikåtyg måste jag ta reda på vad det beror på och vad man kan göra åt det. Någon som vet?

6 kommentarer:

Madeleine sa...

Men, vad fin den blev! Jag älskar tyg med roliga mönster, och färgen är härlig! ^.^ Tyvärr är jag inte så sy-kunnig, så jag kan inte hjälpa dig med nederkanten. :)

Emmas dagar sa...

Jättehärlig klänning!
Kan det vara så att du lagt upp den för lite? 3 cm minst skulle jag lägga upp. Och så får man vara väldigt försiktig så att man inte drar ut tyget det minsta när man syr kanten.
Jag ser inte riktigt hur det ser ut och jag är inget proffs. Men såna saker kan göra att det viker ut sig lite.
:-)

Fiff sa...

Bra jobbat! Fint tyg också :-)

Helena Högberg sa...

Även en enkel modell är lite trixig att sy när det gäller trikåtyg, det är inte lätt alls, du lyckades bra! När jag ska fålla trikåtyg, t.ex korta av en t-shirt använder jag alltid en tvillingnål. Jag är så glad att en kompis visade mig för många år sedan hur man gör! Man tror att det ska vara jättesvårt, men det är det inte och resultatet blir såå mycket bättre! Det blir 2 raksömmar på rätsidan och zigzag mellan sömmarna på avigan, så man behöver bara vika upp, sedan sy från rätsidan.

Anonym sa...

Tack! :) Ja, visst växer de våra småkillar! Helt otroligt att det snart är 2 år sedan de föddes...

Åh, vad du är duktig!! Klänningen blev superfin! :)

marremorr sa...

Wow! Så fin den blev! Du har lyckats jättebra!!=0))