onsdag 27 februari 2013

Det bidde ingen byxa, det bidde en kjol!

Jag visade ju tidigare hur jag satte saxen i ett par jeans som var utom all räddning. Nu är övre delen av byxorna omsydd till en kjol. Jag testade mig helt enkelt fram... I midjan visste jag sedan tidigare att de satt perfekt, så det var ju ett bra utgångsläge! ;-) Sedan använde jag en del av låret till att fylla ut både framtill och baktill. Sen satte jag bara på mig kjolen och testade mig fram till en längd som kändes bekväm. Jag är långt ifrån duktig på att sy, men jag är riktigt nöjd! Så nu hoppas jag på att mina favoritbyxor ska bli min favoritkjol istället! Jag invigde den på jobbet idag och det kändes bara bra. Tyget är rätt tunt så den borde gå rätt bra även på sommaren.



MEN... Det var ju inte allt! Jag hade ju fortfarande kvar det mesta av byxbenen kvar och det ville jag ju inte att det skulle gå till spillo. Längst ner hade byxbenen en resår - en detalj som jag gillar och ville utnyttja... Så jag har börjat testa lite för ett kommande projekt...
Men det får ni bara se en aptitretare av. ;-)

3 kommentarer:

Emmas dagar sa...

Så fin den är!

marremorr sa...

Fast jag tycker du är duktig som kunde sy en så fin kjol! Verkligen snygg!=0)

Cecilia sa...

Snitsigt med sömmen i kilen framtill! Det du gjort nu är återvinning på riktigt av den värdefulla bomullen! Till och med benen kommer till användning, kanonbra!!!