Innan jul gjorde jag det julgodis som jag allra mest har förknippat med jul och som vi har gjort inför varje jul så långt tillbaka som jag kan minnas – pepparmintspastiller! En del kallar dem för mintkyssar tror jag.
Det här receptet har jag använt, och jag blev jättenöjd:
2 äggvitor (normalstora)
Ca 9 droppar pepparmyntsolja (riktig, som man köper på apoteket)
7 dl florsocker
Ca 100 g blockchoklad
1. Vispa vitorna lätt skummiga. Tillsätt pepparmyntsoljan.
2. Sikta ner florsockret.
3. Rör samman till en smidig massa.
4. Fördela pastiller på smörpapper/bakplåtspapper.
5. Torka i rumstemperatur eller en stund i ugnen på 50 grader.
6. Smält chokladen och droppa lite på varje pastill.
7. Förvara dem torrt och luftigt när de är helt torra. Eventuellt med bakplåtspapper mellan lagren.
Mums! |
Tack snälla du för receptet. jag har tappat bort mitt och prövat flera andra recept utan att bli nöjd.
SvaraRaderaÖnskar dig en trevlig dag.
Annika
Hade också tänkt göra såna till jul! Hade t.o.m. måttat upp florsockret... Men något (läs bebisar o barn...) kom emellan o d blev aldrig gjort! Och ditt recept verkar enklare än d jag hittat. Ska nog ta d istället nästa gång! :)
SvaraRadera