tisdag 31 december 2013

2013

Nu börjar det dyka upp årssammanfattningar i många bloggar. Jag blir alltid lika fascinerad när jag ser hur mycket alla verkar hinna på ett år - Miastick till exempel som har lyckats färdigställa inte mindre än 12 (!!) tröjor på ett år, utöver en massa annat fint. Eller Maria med bloggen Pyssel och Knåp som har gjort klart 13 tröjor och koftor och dessutom skrivit 8 otroligt fina mönster själv! Det finns så många duktiga människor där ute!

När jag tänkte tillbaka på mitt 2013 kändes det som att jag inte hade hunnit göra klart några projekt alls, utan att året mest har bestått av husvisningar, flyttstök och förkylningar.
Men när jag färdigställde sidan för färdiga projekt 2013 insåg jag att jag ändå hade 13 färdiga projekt under 2013 - i olika tekniker - stickat, virkat, broderat och sytt.

Det projekt som jag nog ändå är mest stolt över i år är min uppifrån-och-ner-kofta. Den tog så lång tid och göra, delvis med tanke på att jag stickade på stickor 2,5. Men jag är jättenöjd med att jag lyckades så bra!

2013 har jag också sytt med maskin mer än tidigare, mycket tack vare min studiecirkel där vi träffades varannan vecka och sydde. Jag ser fram emot att fortsätta sy och har en del projekt planerade redan.

2013 var också året då vi äntligen fick bli husägare! Efter mycket längtan och massvis med husvisningar (jag har tappat räkningen) hittade vi äntligen rätt!
Hösten har varit tuff med flyttstök, renovering och förkylningsmaraton. Det eskalerade strax innan jul, så senaste veckorna har både make och dotter hunnit med flera dagar med hög feber. Men just nu (peppar peppar) är vi alla tre relativt friska!

Vad har jag för tankar kring 2014 då? Tja… Det får nog bli ett eget inlägg längre fram. :-)

GOTT NYTT ÅR!

söndag 29 december 2013

FO: Halskrage till O

Syrrans dotter O fick ytterligare en hemmagjord julklapp. Jag stickade en likadan halskrage som Tuva fick i mars i år, men en gråmelerad den här gången.

Garnet jag använde var ett restgarn som jag hittade igen när jag packade upp efter flytten. Strumpstickor storlek 4 även den här gången.

Dessvärre tycker O att den är lite för stickig, så jag ska repa upp den och försöka mig på att sticka ett par bekvämare istället.

lördag 28 december 2013

FO: Julklappsbyxor till O

Jag och syrran hade bestämt att vi skulle ge varandras döttrar något som vi själva hade tillverkat i julklapp. Det var en kul utmaning tycker jag!

För många år sedan så lät jag och syrran trycka upp t-shirts till oss och våra kusiner som en rolig grej en jul. Eftersom den tröjan är för liten sedan många år tillbaka så bestämde jag mig för att göra något av den. 

 Först hade jag tänkt mig en klänning, men på Tuvas 2-års dag visade det sig att syrran hade tänkt samma sak… Så då fick jag tänka om och istället blev det ett par byxor.
Det var nog när jag såg Kattfonds-rumpan på Fiffs blogg som jag fick idén (eller stal idén, beroende på hur man ser det ;-) ).

Jag hade inget mönster utan måttade helt enkelt utifrån ett par byxor som Tuva har (O är 10 månader yngre) och chansade på att det skulle gå vägen.
De är tighta på O som ni ser, men det var ju lite tanken också. :-)

söndag 8 december 2013

2 år!

Vår fantastiska dotter har ju faktiskt hunnit fylla hela 2 år under min tysta bloggperiod! Helt otroligt så stor hon har blivit. Det är så mysigt att kunna ha konversationer med henne på ett annat sätt och att kunna ta med henne i de aktiviteter man håller på med. :-)

I väntan på flygresa till farmor

Kärlek vid första ögonkastet

Att baka är riktigt skoj!

fredag 6 december 2013

Livet i ett flyttkaos

Ja, jag lever, men det känns fortfarande som att jag lever i ett ständigt flyttkaos…

Huset med ett charmtroll med sopen i högsta hugg

Så här ser i alla fall vårt hus ut. Vi trivs väldigt bra även om det är mycket kvar att göra. På baksidan har vi en vildvuxen trädgård som vi väl få ta itu med någon sommar framöver… ;-)

Jag tänkte bara visa några exempel på hur mitt liv ser ut mycket nuförtiden… Så får ni en liten resumé på de senaste månaderna. 

Skruva möbler

Sortera, sortera, sortera… Här pysselgrejer

Nya väggar

En engagerad hjälpreda

Vårt sovrum. Mysigt, va!? ;-)
Nu har jag faktiskt den senaste perioden börjat få lite lust till handarbete igen och har t.o.m. planerat någon egengjord julklapp. Så jag återkommer! :-)