söndag 28 juli 2013

Mormors påtning

När vi var i mamma och pappas stuga tidigare i sommar sov vi i mormors lilla stuga som står på gården. Där hittade jag mormors handarbetskorg med en halsduk som mormor hade börjat påta. Eftersom mormor gick bort för snart ett år sedan tänkte jag att jag ska försöka påta klart halsduken åt henne.


Jag måste bara ta reda på hur man gör... Så om det är någon som har något bra tips på någon bra instruktion på internet är det bara att hojta till! :-)

lördag 27 juli 2013

Tuvas förkläde

Jag måste få visa upp det fina förklädet som Tuva har fått av sin moster Emma. Förklädet är hemmasytt och passar perfekt på Tuva. Tuva fick nyligen hem den leksaksspis som jag och syrran lekte med när vi var små. Dessutom har hon börjat tycka att det är roligt att hjälpa till lite med bakning och matlagning, så det var en perfekt present! :-)
Förklädet är gjort så smart att det nu är uppvikt och fäst med knappar på avigsidan, så när Tuva blir större är det bara att fälla ner förklädet. Det kommer att räcka länge!


Tuva fick hjälp med matlagningen av lilla kusinen Olivia, som hade koll på hur man hanterar en stekspade. :-)

fredag 26 juli 2013

Rapport om mysteriestickningen

Jodå, jag har stickar klart mysteriestickningen och jag gjorde det för ett bra tag sen. Jag tycker att modellen känns väldigt spännande och det enda som är kvar att fixa är att sträcka ut den och fästa trådarna, så det är inte mycket arbete kvar. Jag har bara inte haft någon ork till mycket på kvällarna och på dagtid finns det ingen chans så länge Tuva är vaken.
Så här ser i alla fall min cover-up ut i osträckt läge. Jag återkomma med fler bilder längre fram när den är helt klar! 

lördag 6 juli 2013

Ledtråd 2 klar!


Jag måste erkänna... Jag är helt fast i den här mysteriestickningen! Ledtråd 2 är klar och jag tycker att det känns jättelångt till tisdag då ledtråd 3 släpps!


fredag 5 juli 2013

Ledtråd 1 avklarad...

I måndags släpptes den första ledtråden i Madeleines mysteriestickning.


Jag har inte haft så mycket tid till att sticka på den, och dessutom stämde inte stickfastheten från min provlapp när jag väl började sticka så jag fick riva upp och börja om. Men tidigare ikväll blev jag klar med första ledtråden! (Ursäkta den dåliga bildkvaliteten, men jag hade bråttom med att börja med nästa ledtråd!)


Jag tyckte att jag hade kommit på en strålande idé på vad dessa två lappar skulle föreställa - axelparti/början på ärmar, men när jag började sticka på ledtråd två insåg jag att det var fel... Jaja, återkommer med fortsättningen snart!

torsdag 4 juli 2013

Kvartals-UFO för tredje kvartalet

Nu har jag bestämt mig för vilket UFO (UnFinished Object) jag ska jobba med under tredje kvartalet. Jag hoppas verkligen att jag lyckas med att göra klart projektet den här gången! Det är ju faktiskt inte mycket kvar att fixa med.


Jag ska brodera klart ett kinesiskt tecken.


Sedan ska fyra kuddfodral sys och innerkuddar stoppas in. Fast först ska jag sticka klart Mysteriestickningen! :-)

onsdag 3 juli 2013

Nöjet med handarbetsprylar

Det är inte bara mamman i den här familjen som tycker att det är roligt med handarbetsprylar... ;-)


tisdag 2 juli 2013

FO - Uppifrån-och-ner-kofta med flätor

Min kofta är äntligen klar! Nästan precis tre år tog det för mig... Men då har den legat undanstoppad som UFO (UnFinished Object) under stor del av tiden.


Koftan är stickad efter Tant Koftas beskrivning på uppifrån-och-ner-kofta. Jag tycker att beskrivningen var lätt att följa och det gick bra att lägga till sina egna tankar (som i mitt fall flätorna och den långa resåren nertill). Även om jag har provat den under tiden jag har stickat, så är jag ändå så fascinerad över att den passar så pass bra! :-)


Garn: Jasmine 8/4 från Kinna textil. Bomullsgarn
Stickor: 2,5 samt 2 till resåren
Knappar: 7 stycken träknappar


Jag är riktigt nöjd med koftan och stolt över mig själv som tog mig i kragen och färdigställde den till slut. Dessutom hann jag färdigställa den inom tidsramen för utmaningen UFO blir FO under 2013! :-)

Som synes var det någon fler som ville vara med på bilderna... ;-)