lördag 19 januari 2013

Julklappsbok

Jag har missat att berätta om den fina boken jag fick i julklapp! Stickarens stora mönsterbok som jag hade sett någon skriva om på någon annan blogg, nu minns jag dessvärre inte vilken blogg det var.


Det finns alla möjliga slags mönster i boken som man kan ta hjälp av när man ska sticka något.

Bokstäver

Blommor och blad

Flätor
Massor med inspiration! :-)

söndag 13 januari 2013

Nu är jag stolt!

Jag skärpte till mig och började ta itu med jeanshögen! Två av jeansen har jag lagat idag och det var riktigt kul! Jag som har haft ångest för det där så länge! Nu vet jag att det visserligen tar lite tid, men att det känns roligt och tillfredsställande när man sitter där med en snygg lagning! :-)

Jag missade att ta en förebild på lagningen, men ungefär så här såg en av revorna ut innan.


Och så här snyggt och diskret blev det när det var klart! :-)


Och helt plötsligt har jag valmöjligheter imorgon när jag ska dra på mig ett par jeans! YES!

torsdag 10 januari 2013

Skärpning Sara!

Redan i somras skrev jag om att jag hade en hög med kläder som skulle lagas eller sys om. Min förhoppning var att om jag skrev om det på bloggen så skulle det faktiskt bli av att jag tog itu med den där högen. Men tja... Riktigt så bra gick det ju inte! Högen finns kvar och har växt till sig ännu mer. Innan jul blev det kris när alla jeans i rätt storlek (jo, vikten är inte densamma som tidigare) utom ett par var trasiga! Nu har jag samlat ihop alla trasiga jeans i en hög - 8 stycken är det...


Syrran lagade sina jeans och tipsade mig om en bra instruktion för hur man ska laga jeans på ett snyggt sätt, så då kände jag att det nog är dags för mig nu!

Mitt mål är därför att jag innan veckan är slut ska ha gått igenom högen med jeans och bestämt vilka som ska lagas och vilka jag inte ska ha kvar längre och sedan laga minst 2 par! Tror ni att jag lyckas? Jag återkommer och berättar hur det har gått...

onsdag 9 januari 2013

Garntjuv

Min dotter Tuva har hittat en av mina garngömmor. Med jämna mellanrum hittar jag därför garnnystan på lite oväntade platser i lägenheten...

lördag 5 januari 2013

Hurra till mig!

Idag fyller jag år - ojämnt så det skriker om det, men vi firade lite smått med minitårtor till fikat. Rulltårteskivor med mosad banan mellan och dekorerade med gelehallon, hallonbåtar och smarties. 


På morgonen avslutade jag och maken ett spadygn som vi hade haft på en plats inåt landet. Det var första gången vi lämnade bort dottern över natten, så det var lite nervöst. Men allt gick bra och vi hade det skönt.


Härlig utsikt från hotellrummet hade vi också. Här syns bilder från lunchtid igår. Eftersom solen är uppe så kort stund på dagen hade vi förmånen att skåda både solnedgång och soluppgång från vårt rum. Underbart! Så otroligt vacker naturen kan vara!