lördag 28 juli 2012

Hälsning från hammocken

Idag njuter jag & laddar batterierna. Vi har träffat släktingar & vänner, varit ute mycket och fikat gott.
Nu ligger jag under en filt i hammocken & bara har det bra. Andas den friska skogsluften, lyssnar på vindens vinande i tallarna, pratar med mamma...Det gör inget att det är mulet & blåser svalt. Det är skönt att kunna vara ute utan att svettas också. :-)

söndag 15 juli 2012

Nuläget

I sommar har jag tagit en sommarvikariat som sjukgymnast. Så jag jobbar heltid sedan 2,5 veckor tillbaka. Så Tuva är hemma med sin pappa nu. På kvällarna och helgerna passar vi på att busa och mysa tillsammans. 

Vi upptäcker nya saker tillsammans

Vi är ute på äventyr

Vi har haft besök av Tuvas moster

Vi skrattar ihop

Och ibland går vi på promenad i värmen

Och däremellan virkar jag ihop någon mormorsruta, när tiden och orken räcker till.

söndag 8 juli 2012

Små nystan blir rutor

Idag har jag nystat små, små garnnystan. Alla garner som det inte är så mycket kvar av har blivit små bollar som är inlagda i gömman som jag köpte av Stickfrossa i våras.


Alla övriga garner som jag inte har mer än ett nystan av har blivit samlade i en kasse. Så nu har jag full koll på mina restgarner. Jag jobbar på med min filt av mormorsrutor för att successivt minska mängden restgarner.

23 mormorsrutor färdiga
Jag har fortfarande inte bestämt mig för hur stor filten ska få bli, men det är ett antal rutor som saknas oavsett.

I utmaningen 12under12under2012 (filten var mitt juni-projekt) har jag bestämt mig för att pausa under juli. Vi får se om jag kliver på igen i augusti eller om jag väntar till hösten.

fredag 6 juli 2012

Hjärtekatten Knut

Låt mig presentera – Hjärtekatten Knut! Han var mitt UFO-projekt i både april och maj, men blev inte färdig förrän idag. 

Redo för äventyr
Knut är virkad med virknål 4 och diverse restgarner. Han är fylld med riskorn och vadd. Jag gillade inte riktigt den beskrivning av hjärtat som finns på Hjärtekattens hemsida, men det fick bli så i alla fall.

Får jag åka snart?

Äh, nu sticker jag!

Hejdå!
Nu ska Knut ge sig ut på äventyr och jag hoppas att han snart hittar ett litet, fint hjärtebarn som han kan trösta och glädja!

tisdag 3 juli 2012

Finstilt

Det gäller tydligen att läsa det finstilta när man köper sina frukostflingor... "Kul med en ny sort!" tänkte jag & köpte utan att läsa närmare..."...och smak av karamell"
FYY, så otäck smak! Jag fick kväljningar när jag tog första skeden fil imorse. Det är bara att slänga bort hela paketet...
Men nu har jag lärt mig till nästa gång... :-p

söndag 1 juli 2012

Det där med att ta itu med saker och ting...

Jag har börjat försöka få ordning på min pysselhörna och förvaringen av alla pysselrelaterade saker. I en förvaringslåda under sängen har jag haft en salig blandning av tyger, kasserade kläder som man kan sy nåt kul av, kläder som ska lagas eller sys om och lite annat smått och gott. Nu har jag tömt lådan och gått igenom innehållet. 
Ehrm... Högen med kläder som ska lagas eller sys om har växt sig ganska stor... Det har en tendens att bara fyllas på och inte faktiskt fixas något. Jag har nu räknat till 5 par jeans och ytterligare ett gäng byxor av annat material och några överdelar.


Det kanske är dags att jag tar mig i kragen och faktiskt gör något åt det hela??? Jag tänkte att om jag skriver om det här kanske jag känner lite mer press och faktiskt gör något åt det... Man kan ju alltid hoppas i alla fall!
Jag återkommer om hur det framskrider med min pysselhörna.