onsdag 30 maj 2012

A month of craft photos #30 – Your crafting companion


Det här brukar vara mitt sällskap för det mesta när jag handarbetar. En liten stund på kvällen innan jag ska gå och lägga mig lyckas jag ibland hitta en liten stund då jag kan sitta i soffan och handarbeta.

A month of craft photos #29 – Your latest FO


Min Saroyan hänger här och väntar på en ny ägare. Vi får se vem som får äran att bära den framöver...

A month of craft photos #28 – Simplicity


Mormorsrutor är på något sätt enkla och avslappnande att göra... Man behöver inte tänka så mycket, det är bara att göra... :-)

A month of craft photos #27 – The wrong side


Avigsidan på min kofta som ligger och väntar på att jag ska göra något åt den...

tisdag 29 maj 2012

A month of craft photos #26 – Organization


Mina strumpstickor, virknålar och rundstickor är sorterade i en förvaring som jag sydde för ett antal år sedan. Det börjar bli lite trångt och jag är sugen på att sy en ny efter den här beskrivningen.

A month of craft photos #25 – When you craft

När jag sitter och handarbetar har jag utsikt mot skogen genom vår franska balkong. Det är väldigt rogivande att kunna sitta och titta på träden och hur de rör sig i vinden.


A month of craft photos #24 – Up close


Idag har jag planterat om växter i större krukor och tagit sticklingar. Det är mysigt att pyssla i jorden.

onsdag 23 maj 2012

A month of craft photos #23 – Inspiration from clothes


Dagens bild får stå för två saker:
1. Jag tycker väldigt mycket om "pippimönstret" och skulle vilja sticka en pippitröja till Tuva någon gång i framtiden.
2. Jag skulle vilja lära mig att sticka mönsterstickning i flera färger så att det blir riktigt snyggt. Nu blir det lätt bubbligt eller för stramt.

måndag 21 maj 2012

A month of craft photos #21 – Crafting Accompaniments

Den här sötnosen håller mig ofta sällskap när jag sitter och handarbetar. Antingen sitter han bredvid och tittar på eller så ställer han upp som ryggstöd. Hans namn är Kurt och han är ett äkta Krumeldjur. Vi hittade honom på ett stort möbelvaruhus och adopterade honom för ett antal år sedan.


A month of craft photos #20 – Finishing

En liten bildserie med det vi pysslade med igår, och som jag gjorde klart idag...

Små söta hand- och fotavtryck av en fantastisk 6-månaders tjej!

A month of craft photos #19 – Supplies

En hög med restgarner som ska sorteras framöver

A month of craft photos #18 – Craft books

Hyllan ovanför mitt skrivbord/pysselbord är upphängd och några handarbetsböcker har hittat dit.


A month of craft photos #17 – Last FO you used


De här stickade jag för flera år sen. Jag tror att de var tänkta till min man... Men nu har jag tagit över dem & de har krympt alldeles lagom i tvätten. Nu använder jag dem nästan dagligen när de är rena.

söndag 20 maj 2012

A month of craft photos #16 – TextureJag hinner inte ikapp med bilderna i helgen, det hanns inte med helt enkelt. Men det kommer – hav tålamod! ;-)

Randig tjej

När jag var gravid stickade jag kläder till Knodden, som bebisen då hade som arbetsnamn. Därmed blev det Knoddens nya kläder. Jag stickade efter mönstret som skulle vara för 3 månader, men jag var inte jättenoga med att kolla sticktätheten. Jag tänkte att proportionerna borde bli rätt, sen om det blev för exakt 3 månader eller större tyckte jag inte spelade någon större roll.
Idag fyller Tuva 6 månader och just nu passar kläderna alldeles perfekt på henne!


Ursäkta den gräsliga blixtbilden, men det var enda sättet att få en någorlunda rätt färg på kläderna...

fredag 18 maj 2012

A month of craft photos #15 – A new skill


Hösten 2010 provade jag på att spinna ull för första gången. Sen kom jag av mig. Så garnet jag spann sitter fortfarande på sländan... Tanken är att jag ska öva lite till med den ull som jag köpte i ett nybörjarset och sedan fortsätta med ullen från Grå och Blå.

A month of craft photos #14 – Where you craft

Jag har ju tidigare visat var jag oftast sitter när jag handarbetar. Så idag tänkte jag visa var jag hoppas att jag kommer att sitta och pyssla mer i framtiden. Vi har nyss ställt in ett stort skrivbord i sovrummet och under helgen här hoppas jag att vi ska hinna hänga upp hyllan (som nu ligger på skrivbordet) ovanför skrivbordet, så att jag kan ställa upp mina handarbetsböcker och -tidningar där. Sedan ska jag försöka få lite mer ordning på mina andra pysselgrejer. Jag kanske visar bilder på det längre fram när det börjar bli klart.
Så just idag ser det inte mycket ut för världen, men tanken är att det ska bli en alldeles strålande pysselplats i framtiden. Dessutom har jag nu en bra plats att sitta på när jag jobbar vid datorn.


A month of craft photos #13 – Inspiration indoors

Jag tänkte försöka komma ikapp med "A month of craft photos" under helgen. Så håll utkik, det dyker nog upp lite bilder allt eftersom.

Som jag berättade tidigare så tycker jag att många redskap som används till hantverk är så vackra. Något som jag är riktigt stolt över att äga är den här vackra gamla symaskinen. Den har varit min morfars systers tidigare, men nu bor den hos mig istället.
När jag tittar på den så blir jag alltid så inspirerad till att sy. Dessvärre är jag inte så duktig på det, men ibland händer det att den åker fram. Jag har några projekt i huvudet som jag vill använda den till. Först måste jag bara hitta tiden och orken att börja ta itu med dem.

torsdag 17 maj 2012

A month of craft photos #12 – A crafty gift


Här är det väl kanske tänkt att man ska visa något handarbete som man har gett bort eller fått i present. Men jag väljer att visa en fin bok som jag fick i födelsedagspresent.


I denna bok finns det mycket roligt att sticka framöver... :-)


måndag 14 maj 2012

Balkongsäsongen närmar sig

I helgen fixade vi lite på balkongen. Som ni kan skymta på bilden har vi (läs: maken) lagt ut ett plastgolv på balkongen. Möblerna är uppställda och nu har vi förberett lite planteringar i tre stora krukor som ska få stå där ute. Tomater och sockerärter. De ser inte ut mycket för världen än, men nu har de mycket utrymme att växa i. :-)


söndag 13 maj 2012

Att slakta en jacka

Min gamla vinterjacka har blivit gammal och sliten. Det var hög tid att slänga den nu, speciellt med tanke på att jag köpte en ny för några månader sedan. Men den hade snygga knappar tyckte jag så jag bestämde mig för att slakta den!


Så nu har jag ett gäng fina knappar och ett spänne. :-)

Mina temabilder nummer 12 och 13 i "A month of craft photos" kommer! Det har varit mycket i helgen, så jag har inte riktigt hunnit med det...

fredag 11 maj 2012

A month of craft photos #11 – A WIP

Jag började stoppa och sy ihop de färdiga delar av Knut. Jag ville göra det för att se hur långt jag har hunnit och ge mig själv lite motivation till fortsättningen.

Stoppning

Han ser rätt nöjd ut än så länge
Den övre bilden återger nog bäst den lila färgen på garnet. Jag gjorde en liten miss när jag stoppade honom och glömde lägga in tyngd i rumpan på honom... Men jag hoppas att han blir glad och nöjd ändå.

torsdag 10 maj 2012

A month of craft photos #10 – Your craft bag


Den finaste av alla mina projektpåsar. Den här har Fiff sytt till en auktion till förmån för Rosa bandet.

Tuva demonstrerar


Det var lite svårt att få bilder när Tuva tittade rakt fram... Det fanns ju så mycket intressant runtomkring, t.ex. mumintrollen på amningskudden! Hon har nu precis lärt sig sitta utan stöd, men behöver lite fallskydd runtomkring eftersom balansen inte är den bästa än. :-)

En award till mig!

Jag har fått en award av Cecilia! Awarden Liebster Blog skickar hon till mig. Tack så väldigt mycket, Cecilia!!

Jag har fått denna award en gång tidigare och skickade då vidare den till fem bloggare så den här gången väljer jag att inte göra det, utan hänvisar tillbaka till den gången.

onsdag 9 maj 2012

A month of craft photos #9 – Your hands

De senaste kvällarna har jag faktiskt orkat virka lite grann. Det har varit riktigt skoj, även om jag inte har hunnit så mycket.


Jag berättade ju tidigare om de besvär jag har från mina handleder. Jag har använt ortos mer eller mindre dygnet runt i fyra veckor, men har fortfarande besvär... Så nu är en läkartid bokad för att få en bedömning av handlederna och om det kan vara aktuellt med en kortisonspruta. Jag har plockat av mig ortoserna eftersom jag har fått lite skavsår och utslag av värme och fukt.

tisdag 8 maj 2012

A month of craft photos #8 – Challenging

En riktig utmaning är mitt så kallade "evighetsprojekt"... Jag startade igång med det för snart 10 år sedan och största delen av tiden har den legat undangömd som UFO. Ibland plockar jag fram den och virkar några rutor, men nu var det länge sen.
Tanken är att det ska bli ett sängöverkast för dubbelsäng, men det är ju rätt mycket kvar. Garnet är tunt, tunt och varje ruta på ca 12x12 cm tar ca 1,5 timmar att göra när jag har fått flyt på mönstret.


Tvätta ull

Igår tog jag mig då äntligen i kragen och plockade fram ullen från Blå och Grå som jag fick av min kusin i oktober 2010. Jag skäms för att den har fått ligga så länge! Tack och lov ser den jättefin ut än, inga skadedjur har varit framme!Jag rensade ut det värsta lösa skräpet i ullen, vilket det var förvånansvärt lite av! Och sen satte jag igång att skölja ullen enligt den beskrivning som jag hittade hos Tant Kofta. Enligt henne skulle ullen bli mer "vardagsrumsanpassad", dvs mindre fet och mindre lukt. Se vilken färgskillnad i ullen före och efter sköljningen! Med tanke på den gulbruna färg som vattnet fick gjorde jag två ordentliga sköljningar.

Före sköljning
Efter sköljning
 Så nu ligger ullen och torkar på vår tvättställning. En orsak till att det här har dröjt så länge är att jag inte har kunnat bestämma mig för om jag skulle tvätta/skölja ullen innan jag kardar och spinner den eller om jag skulle göra det senare. Jag tycker att den här varianten känns väldigt bra. Så nästa steg efter det här är att börja karda ullen... Någon där ute som har några bra tips att ge då? Eller som har koll på någon bra instruktionsvideo?

måndag 7 maj 2012

A month of craft photos #7 – Materials

Dagens tema fick mig att äntligen ta itu med något som jag borde ha gjort för länge, länge sedan... Mer om det senare.

Det som syns på bilderna är ull från Blå och Grå. Jag tror att det mesta av ullen som syns på bilderna här kommer från Grå... Rätta mig om jag har fel, kusin J!

söndag 6 maj 2012

A month of craft photos #6 – Color

Dagens tema i fotoutmaningen är färg. Då tyckte jag att det kunde passa bra att visa er vad jag har köpt och som kom hem i brevlådan i fredags. :-)

Prickar
Från Stickfrossa
Prickiga knappar
Jag fick se att Stickfrossa skulle stänga sin butik. :-( Jag äger sedan tidigare en clip-on som jag har köpt från henne. Men jag har länge, länge gått och trånat efter de fina gömmorna hon säljer. Jag tycker att de är urläckra, men har aldrig tidigare unnat mig en sådan. Nu insåg jag att det kanske var sista chansen, så nu passade jag på att köpa två gömmor i olika storlek och färg. Dessutom smet det med ett gäng prickiga knappar som jag tyckte var så söta.

Liten och stor gömma
När jag öppnade mitt prickiga paket skrattade jag lite när jag såg hur jag hade lyckats färgmatcha gömma och knappar. Helt omedvetet! :-)

Färgmatchning