fredag 29 april 2011

Hjärtekatten

Det har spritt sig som en löpeld i handarbetsbloggvärlden. Nästan alla vill vara med verkar det som - självklart vill jag det också! Så nu är det dags för mig att leta fram lite lämpligt garn och en virknål och försöka knåpa ihop en liten hjärtekatt!

Det känns som ett extra roligt handarbete att jobba med! Tanken är att barn som ligger på hjärtavdelningen på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus ska få med sig en hjärtekatt hem från sjukhuset, för att ha en kompis som har varit med om samma sak. Jättebra initiativ!
Klicka på bilden så får du veta mer och kan dessutom se en massa fina hjärtekatter som redan är färdiga!

söndag 24 april 2011

Det här är jag!

Tack så mycket ni som tog er tid och svarade på mina frågor i förra inlägget! Jag lovade att svara på frågorna själv också, så det tänkte jag göra nu.

Tittut! Det här är jag!
1. Hur gammal är du och var i världen befinner du dig?
Jag är nu 29 år gammal och bor (och stormtrivs) i Umeå.


2. Har vi träffats ansikte mot ansikte någon gång?
Ja, jag ser ju mig själv i badrumsspegeln varje morgon... Ni som läser är det nog lite blandat med.

3. Handarbetar du (i så fall vad?) eller har du någon annan trevlig hobby?
Ja, allra mest stickar jag, men ibland blir det lite virkning eller broderi eller något sytt på symaskinen. Jag har också provat på att spinna ull vid ett tillfälle och det kommer jag prova igen. Utöver handarbetandet gillar jag också att sjunga (gärna i någon rolig kör), men det har fått ligga på hyllan ett bra tag nu.
 4. Vad pluggar/jobbar du med?
Jag är utbildad sjukgymnast. Just nu håller jag på att skriva min D-uppsats, så att jag kan ta ut en magisterexamen och framöver även en masterexamen. Utöver det jobbar jag halvtid som projektassistent på universitetet, på sjukgymnastenheten. I sommar kommer jag jobba igen några veckor med ett mer traditionell sjukgymnastjobb, inom kommunens äldreomsorg.

De sista tre frågorna var inte aktuella att svara på. 

I helgen har jag och maken satsat på en rejäl vårstädning i lägenheten. Vi har gnuggat, gnuggat och gnuggat. Till och med cyklarna fick sig en riktig vårrengöring, så nu rullar det lätt! Idag och imorgon är det uppsatsskrivande som gäller för hela slanten. Det är inte långt kvar tills uppsatsen ska lämnas in och det ser jag verkligen fram emot, samtidigt som jag fasar för det eftersom det är så lite skrivtid kvar!

lördag 16 april 2011

Vem är du?

Jag har sett att Clara stickar, Yarn madnessPyssel och Knåp och Viffla tidigare har haft små läsarundersökningar på sina bloggar. Vad spännande!
Eftersom min dåliga ork har bidragit till dålig inspiration när det gäller handarbete så har det varit rätt så glest på bloggen på sistone. Så då tänkte jag att vi ju kan roa oss med en liten läsarundersökning här också så länge.

På min besöksräknare ser jag ju att det är en del människor som tittar in på min blogg och det känns jätteroligt att någon är intresserad av att läsa vad jag skriver! Däremot så har jag liten koll på vilka det är som tittar in - en del av er brukar ju kommentera ibland, men vilka ni andra är kan jag bara gissa. Därför hoppas jag att du har lust att berätta lite mer om vem du är som tittar in - det skulle göra mig väldigt glad!


Skriv gärna en liten kommentar och svara på dessa frågor:
1. Hur gammal är du och var i världen befinner du dig?
2. Har vi träffats ansikte mot ansikte någon gång?
3. Handarbetar du (i så fall vad?) eller har du någon annan trevlig hobby?
4. Vad pluggar/jobbar du med?
5. Hur hittade du hit?
6. Vad är det med min blogg som lockar dig hit?
7. Finns det något som du önskar att jag skrev mer om? Eller mindre?

Jag hoppas att det är någon som kan tänka sig att svara på frågorna. Längre fram återkommer jag och svarar på frågorna själv, för er som inte har så bra koll på mig sedan tidigare.

Visst ser du till att ha det riktigt bra här i helgen? :-)

torsdag 14 april 2011

Du är bra!

Idag kom det ett brev i brevlådan.

Ett brev i lådan
Till mig!
Från Fröknarna!
 Jag vann en tävling hos Fröknarna (Magdalena och Rebecka) och fick då det här fantastiskt fina Du är bra!-kortet! Det går annars att köpa på Designtorget, men det passar ju bra att jag vann det eftersom jag har 57,4 mil till närmaste butik... :-)

Du är bra!
Så nu ska jag i lugn och ro fundera på vem som ska få detta kort och vilka jag ska ta hjälp av för att fylla i det.

måndag 11 april 2011

Aktuella siffror

27,5 cm hög är den bok- och pappershög som ligger på bordet och tittar uppfordrande på mig varje gång jag går förbi - borde du inte jobba mer med uppsatsen?


Mer är 3 decimeter snö tycker SMHI:s snödjupskarta att vi hade för tre dagar sedan. Det har nog blivit betydligt mindre sedan dess...


122 cm lång är den saroyansjal som jag påbörjade på för ett antal månader sedan. Den har inte växt något på sistone...


34 cm lång är min kofta i nuläget. Så det saknas väl cirka två decimeter innan den börjar bli klar.


1 timme till ska jag försöka hålla mig vaken innan jag kryper till sängs i kväll. Det känns att jag är rätt så trött efter min intensiva jobbperiod.

torsdag 7 april 2011

Äntligen helg!

Min plan för eftermiddagen är att sitta i solen på syrrans inglasade balkong och fira att det äntligen är helg efter 11 intensiva arbetsdagar i sträck. 

Lite smaskigt, en gungstol och en tidning
I helgen ska jag bara slappa och ha det bra - till veckan är jag tillbaka igen!

måndag 4 april 2011

Vårblommor och amerikaresenärer

Jag har lämnat maken hemma och åkt söderut på jobb. En vecka har jag varit iväg och ytterligare några jobbdagar har jag kvar. Arbetsdagarna är stundtals långa och kräver mycket energi. Så när jag har jobbat klart lägger jag mig i sängen med en bra bok och orkar inte så mycket mer. Stickningen har legat orörd i flera dagar. Idag bestämde sig solen för att titta fram och jag och en kollega tog en lång promenad och tittade på omgivningarna. Som synes har våren kommit betydligt längre här än hemma i Umeå där snön fortfarande ligger kvar. Tyvärr är inte min mobil så bra på att ta fokus på rätt saker, men jag tror nog att ni ser vad det föreställer ändå. :-)

Vi sprang på Kristina och Carl-Oskar under promenaden