fredag 31 december 2010

Lotteri

Herr Avig har en utlottning av bok och en härva med garn. Den ska jag vara med i! :-)

Julklappstidningar

Som en liten försenad julklapp fick jag igår tre sticktidningar. :-)
Dessutom med löfte om en kortare prenumeration på Kreativ stickning. Det ser jag fram emot!

Annars blir det inte hög nivå idag. Feberkänningar gör att jag nog kommer att vara parkerad i soffan stor del av dagen. Tur att jag har roligt handarbete att jobba med. :-) Kommer bilder framöver...

onsdag 29 december 2010

Baby-Converse

Årets kanske sötaste och coolaste projekt är färdigt och överlämnat. D som idag blir 2 veckor gammal fick ett par Baby Converse. :-)
Mönstret hittade jag här och lämpliga restgarner hittade jag i min garnsamling.tisdag 28 december 2010

Vinst

Jag har ju glömt att berätta att jag vunnit i en utlottning! :-)
Elsie & Viola hade en julklappsutlottning som jag vann, vinsten var ett gratis mönster på hennes halskrage Åppås (ravelry-länk). Den ska jag prova att sticka någon gång framöver!

Idag jobbade jag min sista dag för i år. Mitt vikariat är slut vilket innebär ett slut på mitt långpendlande. Det var med blandade känslor som jag lämnade jobbet - jag är överlycklig över att slippa 26 mils pendlande per arbetsdag, men jag kommer sakna alla underbara människor som jag har träffat där. Extra svårt att lämna jobbet känns det när de berättar hur nöjda de är med min insats där, men jag orkar tyvärr inte med pendlandet längre... :-(
När jag var förbi på ett av demensboendena sa en av mina favorittanter att hon skulle fälla en tår för att jag ska försvinna, men att hon skulle hålla kaffepannan varm om jag har vägarna förbi någon gång. Sådant värmer. :-)

Nu väntar ett 2011 som mer eller mindre är som ett tomt blad. Det jag vet är att jag ska försöka göra klart min magister-/masteruppsats till sommaren, men utöver det är jag öppen för förslag! Maken blir klar med sin utbildning under våren, så det är spännande att se vad som händer för honom också. Men jag är hoppfull och närmar mig slutet av 2010 med en nöjd, men trött känsla.

söndag 26 december 2010

Julklappsvantar

Jag har flera presentprojekt på gång som jag inte kan visa upp här på bloggen än. Men en julklapp kan jag visa upp nu! Syrran fick ett par vantar med "senilsnöre" emellan. Hon har länge pratat om att hon vill ha ett sådant snöre med clips till så att hon inte ska tappa sina vantar.

Så här söt var syster på julaftonskvällen med sina nya vantar. :-)Vantarna är stickade enligt detta mönster från Drops. Jag gjorde om mönsterdelen lite så att det mer ska likna någon sorts hjärta. Garnet är Eskimo i färgerna 007 (rött) och 046 (beige) och jag använde stickor 6 och 7.

"Senilsnöret" är en lång rad virkade luftmaskor, virkade med virknål nr 7.

Sen stickade jag också en liten garnremsa med knapphål, så att man kan hänga upp "senilsnöret" i jackans upphängningsögla. Då slipper snöret hänga ner nedanför jackan & riskera att fastna i något.

Syrran verkar nöjd - då är jag nöjd. :-D

fredag 24 december 2010

Elefanter på rad

Jag hoppas att ni alla har haft en riktigt mysig julafton! I år myste jag tillsammans med hela min familj och hade en jättehärlig dag! :-) Jag älskar att lyssna på alla rim vid julklappsutdelningen - jag tror nog minsann att jag vann klassen "värsta nödrimmen", pappa vann klassen "bästa återbruk" (han använde samma rim till alla klappar och ändrade bara lite i första raden - men det passade väldigt bra till klapparna). :-)

Fina julklappar fick jag också, av alla de slag.
Syrran hade lyssnat på min önskan att få tyget som jag ångrade att jag inte köpte när vi var på Stoff och Stil i Malmö. Så nu har jag ett jättefint tyg att sy en enkel klänning av.

Massor med fina orangea elefanter på rad!

Det här tyget ska nog minsann räcka. :-)

Buspappa var i farten och slog in mig i ett paket.


GOD JUL!

torsdag 23 december 2010

GOD JUL!!

Idag har vi haft en julpysseldag hemma hos mamma och pappa. Vi har gjort julgodis, förberett morgondagens mat, klätt granen, smakat julskinkan och julrimmat.

Maken är förste knäckkokare - supersmarriga i år igen. :-)

I vår familj är pepparmintspastiller ett måste i samband med jul, minst lika viktigt som knäcken och julskinkan. I år var det jag som gjorde dem. Vi provar lite nya recept och lyckades väl inte få det så snyggt... men gott är det! :-)

Den här fantastiska julgranen hade pappa köpt. Vi har aldrig någonsin haft en sådan tät och fin julgran som i år! Wow, värsta Disney-julgranen!

Som vanligt var det jag och syrran som skötte påklädningen med stöttning av mamma. Mormor hjälpte också till genom att påpeka när vi hade missat något ställe där det saknades någon prydnad. Här är granen nästan klar. Observera den lilla, lilla julbocken som står på mattan framför granen och vaktar! Han har sin självklara plats där varje år!
När alla klapparna ligger på plats brukar han ha lite svårt att hävda sig, men han gör sitt bästa. :-)

Den här underbart söta porslinsängeln har också en självklar plats i granen. Eftersom hon är lite blyg vände hon sig bara mot granen när jag tog fram kameran. Därför skymtar syrrans fingrar i nedre kanten på bilden - hon fick vända ängeln rätt i ögonblicket innan jag fotade. :-)

Jag vill önska er alla en riktigt GOD JUL!!

söndag 19 december 2010

Jultävling

Stickfrossa har en utlottning på självaste julafton. Hon lottar ut en av sina fina stickgömmor! (bilden är lånad från hennes blogg)


En sådan har jag velat ha länge, så jag håller tummarna!
Prova du med!

onsdag 15 december 2010

För mycket. . .

Just nu är det bara för mycket.
Jag är trött och stressad och längtar efter julen!
Jag har två arbetsdagar kvar den här veckan och sedan får jag julledigt... Från jobbet i alla fall. Nästa vecka ska jag lägga ner extra tid på plugget.
På söndag ska jag instruera ett pass med BodyPump som ska filmas för att se om jag får en godkänd licens som instruktör. Det stressar mig rejält, så jag ser verkligen fram emot söndag kväll då jag har gjort det klart.
Utöver pluggandet ska jag sedan verkligen se till att få sova mycket, umgås med nära och kära och få tid att handarbeta!

Så jag återkommer när det känns som att jag kan börja andas och leva igen.

lördag 11 december 2010

Julönskning

Halebop har en tävling där man ska skicka ett MMS med en bild på det man önskar sig i julklapp. Om man tittar på vad folk har önskat sig, så är det mycket datorer, iphone, och andra tekniska prylar... Varje vecka utses en vinnare som får det han/hon önskat sig.
Jag tänkte att om man då kommer med en önskan som sticker ut lite från alla andras - då kanske man har större chans att vinna?

Så jag skickade in den här bilden:

Garn/ull skulle ju inte vara helt fel att vinna! :-)

onsdag 8 december 2010

Juliga pulsvärmare

Mitt lilla julprojekt är färdigt och invigt.
Förra året valde jag att göra ett jultema på mina vattengympapass och i år kände jag att det var dags för en repris. Ett vattengympapass med enbart julmusik - grymt kul! :-)
En tomteluva köptes in, men jag kände att det var lite för lite. Jag hade inget träningslinne i juliga färger, så då kom jag på att jag skulle virka ett par pulsvärmare i det julröda garn jag hade.


De är virkade i röda och vita restgarner. Omväxlande stolpar och fasta maskor. Sen knäpps de igen med två vita knappar och som en extra utsmyckning några små garnbollar.Så nu kan du ju tänka dig själv - en tok-skuttande tomtenisse med tomteluva och pulsvärmare vid bassängkanten - japp, det är jag det! :-)
Varmt blev det, men kul!

tisdag 7 december 2010

I kväll

Glass
House
Garnbollstillverkning

I kväll är jag trött och slö. Men jag väljer att vända det till något positivt och ser till att göra det till en njutning.

lördag 4 december 2010

Sara är. . .

Jag har sett andra bloggare som sökt på google för att se vem man är. Man skriver sitt namn och är inom citationstecken och ser vad man får fram för svar. Så jag skrev "Sara är" och detta är vad jag fick fram:

Sara är 14 år och orkar inte leva längre.

Sara är även ett annat namn på staden Tyros: Sara är även förkortningen för Stockholms Allmänna Restaurationsaktiebolag.

Sara är min hjälte.

Sara är nu på väg till månen ombord på den indiska satelliten Chandrayaan-1.

Sara är volontär i Kongo.

Sara är ute efter revansch.

Sara är Sveriges bästa Ungdomsledare. Sara är engagerad, lyhörd och pedagogisk i sin roll som Ungdomsledare.

Sara är världens genom tiderna äldsta mamma.

Sara är bäst, snyggast osv.

Sara är duktig.

Ja, inte var det så mycket som stämde så bra kanske, men en liten rolig grej. :-)

Idag har jag en sådan där dag där det är rensning och städning som gäller... Både jag och maken plockar och städar i lägenheten. Vi började förmiddagen med att rensa och rengöra i kylskåpet. Senare idag kommer föräldrarna på besök, så målet är att vara klar tills dess. Dessvärre måste vi ju sätta oss och titta på skidor/skidskytte med jämna mellanrum, så det går inte så jättefort. Men då hinner jag ju handarbeta lite också. :-)

fredag 3 december 2010

Korgen

Min korg är klar. Den ska jag ha i mitt träningsskåp för att samla ihop vattenflaska, schampo, balsam, spray, hudkräm, osv. Så slipper jag bli irriterad för att det ramlar omkring när jag tar ut eller sätter in något i skåpet. :-)

Jag är fascinerad över att färgerna återgavs så exakt trots vintermörker och blixtbild!

Jag har utgått från ett mönster i Enkel virkning av Erika Knight, men sen har jag trixat lite för att få rätt storlek på den. Jag använde virknål 7 och ett mattgarn som jag har fått av mormor, som hon i sin tur fått av sin syster. 100 gram grönt och 50 gram brunt.

Jag måste bara få visa upp etiketten för garnet - jag tycker att den är härligt charmig! :-)


onsdag 1 december 2010

En extra julklapp?

Par i stickor ger alla chansen till en tidig julklapp! En give away med hemligt innehåll - så är det ju med julklappar! Jag hoppas och hoppas att mitt namn ska bli draget i lottdragningen!
Undrar om det kommer med rim? :-)