söndag 30 maj 2010

Orkidébebisar flyttar hemifrån

Min miniorkidé fick tre bebisar tidigare i vår. Storasyster flyttade för några veckor hem till min kusin. De två småttingarna har fått växa till sig lite mer, men idag tyckte jag att det var dags! Nu var det hög tid för dem att flytta hemifrån!

Här är mamma orkidé med minstingen längst ner till höger och den större bebisen uppe till höger. De har båda fått egna fina rötter, speciellt den större.

En närbild på den lite större bebisen.
En närbild på minstingen.

Så här söta blommor får miniorkidén när den blommar. Varje blomma är inte mer än 1,5-2 cm. Just nu är det en stängel som blommar för fullt och en andra som är på gång med knoppar.

Vitmossan som bebisarna ska få bo i ligger i blöt. Självklart blev det för mycket. Det är så svårt att beräkna för det ser så lite ut i torkad form.

Bebisarna har skurits lös från mamma orkidé.

En stolt mamma med sina två utflugna bebisar. Tyvärr har jag inte hittat några små transparenta krukor än. De transparenta krukor jag har hittat kommer vara för stora för dessa orkidéer även i "vuxet" tillstånd... Så i väntan på att jag ska hitta mer lämpliga krukor får dessa duga.

Det har blivit mycket växt- och blomsterfixande på sistone. Det är väl så när det är vår! Men snart är terminen över för den här gången och jag får möjlighet att satsa lite mer på mitt handarbete. Clownboleron är nästan klar...

lördag 29 maj 2010

Trädgårdsmys


Idag har jag varit och pysslat tillsammans med mammsen och pappsen i deras trädgård. Nu har mina sådda fröer kommit upp - många av dem i alla fall.
Däremot är många av växterna så små än så länge att de är svåra att fånga på bild.Mitt egna lilla trädgårdsprojekt (okej då, mamma har hjälpt till rätt bra också). Här har jag planterat rädisor, morötter, salladslök, rödbetor och sallad.


Några små rädisor på väg...

De fantastiska rabarberna! Och då har jag redan varit och plockat en hel drös redan! Det finns potential för mycket gott i sommar! Imorgon pratar mamma om att vi ska bli bjudna om rabarberkaka med vit choklad och pistagenötter. Det låter helt okej tycker jag! :-)
Nu är det dags för lite filmmys och hemmakokad chokladkola tillsammans med vår vän som är på besök.

fredag 28 maj 2010

Vårgrönt och skönt!

Nu har jag varit och hämtat ut mitt brev. Ett härligt grönt garnnystan fick jag packa upp. Det är en sådan härlig intensiv vårgrön färg! I djupet av nystanet gömmer sig även mörkare nyanser.

Det ska bli spännande att få sticka med det här framöver! Men... det får vänta i garngömman lite till. Först ska clownkläderna bli färdiga!
Idag har jag pluggat klart veckans uppgifter så i helgen hoppas jag att jag ska få lite tid över till att sticka!

torsdag 27 maj 2010

I väntan...

En avi ligger på köksbordet... Ett paket från garnkorgen väntar på en närliggande kiosk. Mitt nya garn - det ska bli spännande att få packa upp det! Men det får vänta tills imorgon... Ikväll är det städning och riktigt mycket röj som gäller. När vi får besök i helgen är det ju en fördel om besöket lyckas ta sig innanför dörren utan att snubbla på alla grejer! :-)

onsdag 26 maj 2010

Många tävlingar nu...

Tootitosh har utlottnig av de här härliga garnerna för att fira 5000 besökare i bloggen. Dragningen är på hennes födelsedag 31/5 - ta chansen att vara med!


Rolig post och vårrus

Idag kom häftet med instruktion för uppifrån-och-ner-koftan! Spännande! Dessutom fick jag som bonus ett mönster på prinsesstårte-vantar - kul! Jag lägger undan mönstret för koftan tillsammans med mitt nya fina vinröda garn i väntan på stickmöjligheter.
Ikväll sprang jag också Vårruset med ett härligt gäng - riktigt kul trots 8 grader och regnstänk. Det blir sådan härlig stämning med så mycket folk!

tisdag 25 maj 2010

Beställning gjord...

... på nytt garn som jag planerar att sticka en sjal av.
Mamma var snäll och hjälpte mig att välja bland alla fina färger. Så nu är det bara till att vänta på paket. :-)

måndag 24 maj 2010

Och ännu mera...

Frualbertssons lottar ut tre olika garnpaket (bl.a. det på bilden här nedanför). Spännande färger och sorter. Dragningen sker 29/5!

Det kommer mera...

Handvävda tankar lottar också ut garner (se bilden). Det innehåller både mohair, lin och ull och är lite melerat. Spännande med helt nya garner!

Mer tävling

I helgen har jag hunnit sticka en hel del på clown-boleron. Högerstycket är klart och vänsterstycket har jag hunnit ungefär halvvägs på. I veckan blir det dessvärre mindre tid till stickning eftersom jag jobbar på terminens sista inlämningsuppgift + några dagars jobb på annan ort.
Så i väntan på lite mer tid till stickning passar jag på att tävla om nya garner på andra bloggar. :-)

Den här gången är det Fiffel & tråd som firar 1000 besökare i bloggen. Bland annat lottar hon ut de fina garnerna på bilden här ovan. Jag brukar inte ha tur i sådana här tävlingar, men man måste ju ge det ett försök - helt plötsligt en dag kanske det otroliga inträffar!

söndag 23 maj 2010

Vinstchans?


Hon som stickar ställer till med utlottning för att fira 11 325 besökare!
Ta chansen att vinna!

tisdag 18 maj 2010

Ett skepp kommer lastat...

... med garner!
Idag var jag på butik i garnbutiken och laddade upp med lite skojiga garner till mina planerade projekt.

Det känns jättetrevligt att komma hem med en påse fylld med allt detta!

Det här ska bli ett par handledsvärmare Elin enligt Vifflas modell...

.. och dessa knappar ska sitta på dem.

Det här garnet var det svårt att fånga färgen på... I verkligheten är det mindre rosa och mörkare. Det ska bli en uppifrån-och-ner-kofta är det tänkt...

... och på den koftan ska dessa knappar sitta fast.

Sist men inte minst ska det bli en glesstickad, kortärmad tröja av det här garnet.

Nu har jag mycket roligt framför mig! :-)

måndag 17 maj 2010

Bilder på balkongblommor

Här kommer de utlovade bilderna på blommorna på balkongen. När balkongen blir helt klar återkommer jag med mer bilder. Tyvärr klarade inte kameran att hitta fokus på den lilla, lilla blomsterknoppen bland smultronplantorna... Det kanske går bättre när det har blivit en blomma av den. :-)
Nu ska jag strax åka hem till mamma & pappa och så fröer i deras trädgård. Om man nu inte har ett eget trädgårdsland så får man adoptera någon annans!

söndag 16 maj 2010

Balkongfixande och grilldag

Idag har det varit en riktigt härlig dag! På förmiddagen var vi på Plantagen med far & mor och handlade in grejer till vår balkong + till deras trädgård. Jag tänkte försöka vara lite hustomte hos dem i sommar och så, rensa ogräs (jag lovar att jag ska försöka i alla fall!) och skörda. Vi köpte bl.a. morötter, rädisor, salladslök, rödbetor, sallad och sockerärtor.

Sedan har vi varit på en mysig grilldag med mysiga människor. Massor med god mat, sol och värme! Vi satt ute i skuggan vid 19-tiden - i t-shirt. Härligt med värme! Jag tror att sådana härliga dagar gör att man lever lite längre.

Ikväll fixade vi med balkonglådorna som vi köpte på förmiddagen. I den ena är det planterat blommor och i den andra är det sått dill, persilja, timjan och salladslök. Det blir spännande att se vad det blir av det! Tyvärr var fästena som vi köpt alldeles för klena, så blomlådorna får stå på balkonggolvet i väntan på att vi ska köpa nya (suck)... Precis när blomlådorna blev färdiga drog mörka regnmoln in och det började stänka. Så bilder får vänta tills en annan dag.

JO, förresten! Idag upptäckte jag den första blomsterknoppen på mina smultronplantor!! Mums! :-)

lördag 15 maj 2010

Den växer...

Boleron blir långsamt större... Men märklig form på den är det än så länge... :-) Det som är längst till höger är höger framstycke, den del som sticker ut upptill är höger ärm och det som är längst till vänster är början på höger bakstycke...
Ja, det ska bli spännande att se hur det här blir!

fredag 14 maj 2010

Vill gärna vinna!

Tant kofta har en utlottning för att fira att hon snart har haft 200 000 besökare!
*håller tummarna*

tisdag 11 maj 2010

Idéerna sprutar

Jag får nya idéer på kommande projekt var dag som går! Det börjar nog snart bli dags att skriva upp en lista på alla idéer så att jag inte tappar bort dem!

Idag hade en av mina nya kollegor en jättefin kofta på sig - genast tänkte jag: en sån där skulle jag vilja prova sticka! Jag har ingen aning om hur jag ska gå tillväga, men jag får väl prova mig fram!
Jag har ett tag sneglat på "uppifrån och ner"-koftor och funderat på om jag skulle prova på det. Men tidigare har jag inte riktigt vetat vad jag vill sticka för kofta, så jag har lagt den idéen åt sidan. Idag kom till slut idéen som jag har väntat på! Så nu har jag gjort en beställning på ett stickhäfte med en beskrivning av hur man ska göra! Det ska bli spännande!

När jag har listat upp alla mina idéer får jag ta mig en tur till garnaffären och shoppa garner - de har rea hela maj, så jag får se till att passa på!

måndag 10 maj 2010

Lapp på lapp på lapp...

Igår blev till slut lapptäcket klart! Jag satt lite för sent i förhållande till morgonbussen jag skulle passa - men det var det nästan värt för att bli helt klar!
Här kan du se hur jag har gått tillväga för att sy lapptäcket. Allt är sytt för hand - massor med timmars jobb, men då (tycker i alla fall jag) blir det riktigt fint också. En varning bör kanske utfärdas för att det finns stor risk för skavsår på fingertopparna!

söndag 9 maj 2010

Mera utlottning!

Jag hittade ytterligare en fantastisk utlottning!


Rino lottar ut sina fina klänningar! Mycket fint finns det där! Jag håller tummarna här också - klänningen prästkrage är supersöt!

Amigurumi-utlottning

En liten kreativ blogg har utlottning av material till amigurumisar. Vad spännande, den utlottningen vill jag vara med i! Jag aldrig provat att virka sådana förut, men det skulle ju helt klart vara spännande att prova på!

Alla de här fina sakerna får man om man vinner!!

Nu grönskar det...

... i alla fall i krukorna.

På balkongen står smultronplantorna och gräslöken och väntar på mer sol och värme.

I köksfönstret växer paprikan högre och högre för varje dag.


Som sällskap i köksfönstret finns också några physalisplantor som växer och frodas.

fredag 7 maj 2010

Stickning för att fira!!


Igår tjuvstartade jag min stickning av boleron (trots att lapptäcket inte riktigt är klart) för att fira att jag har fått ett sjukgymnastjobb! Jag börjar redan på måndag och kommer då pendla totalt ca 26 mil per dag. Under terminerna blir det nog till att utnyttja hemresan i bussen (ditresan kommer jag sova!) till att plugga. Men i sommar när plugget är över kan jag istället använda hemresan till att sticka, virka eller göra något annat skoj! :-)

torsdag 6 maj 2010

Passionsblomma

I förra veckan när jag var med föräldrarna på Plantagen sökte jag egentligen efter blomlåda och växter till balkongen. Men eftersom det är lite väl tidigt att sätta ut växter i kylan så blev det en inomhusblomma istället. Jag måste bara visa några bilder på den - den är så läcker!


onsdag 5 maj 2010

Färgglatt inköp

Idag var jag förbi i garnaffären och handlade lite till clown-grejerna som jag ska fixa med.


Jag hittade två garner som jag planerar att använda till det + en knapp som jag tror att jag ska använda till boleron.
Sen valde jag också ut garn till min blivande tröja, men eftersom de hade för få nystan så får jag vänta lite med det... Garnbutiken firar 10 år och därför har de rea på massor med garner i maj, så jag får passa på att gå dit fler gånger och ladda upp med garner inför sommaren och hösten. :-)

tisdag 4 maj 2010

Virka/sticka en blomma

Jag sitter och klurar lite på vad jag ska satsa på för blomma till Jullietts bolero.
På Drops mönstersida hittade jag den här blomman, som jag tycker verkar suverän - rätt färg och allt! Kanske att jag ska göra ett eller två gröna blad som sticker ut under blomman också...

Idag har jag för övrigt pluggat så bra att jag tänkte belöna mig med en kväll i soffan och lite handarbete. Jag planerar att fortsätta kämpa på med mitt lapptäcke så att det blir klart någon gång. När den här veckan är slut får minsann lapptäcket se till att vara klart också! Det kliar så i fingrarna efter nya projekt! :-)

måndag 3 maj 2010

Clownkläder

Lapptäcket är inte riktigt klart... men nästan... ska försöka få klart det här under veckan.
Men under tiden har jag börjat planera nästa projekt. :-)

Syrrans clown-alias Juliette saknar en del kläder till sin outfit... Det tänkte jag försöka hjälpa till med! Färgglada och härliga, tänkte mig! Till att börja med en lila bolero med en STOR rosa blomma framtill!


Det här garnet funderar jag på till boleron. Det var svårt att fånga garnets riktiga färg på bild. I verkligheten är det ännu mer fyllig färg. Jag tycker att det är en jättefin färg - jag hoppas bara att Juliette också gillar den!

Sen har jag funderat på vad jag ska utgå från för mönster. Kanske det här eller det här... Eller nån annan som har en bra idé? Frågan är vad Juliette skulle gilla...